Hovudside

Tips for Maleri Interiors av trehus

by Walther

De fleste moderne eneboliger er laget av en treramme og inneholde gipsvegger (også kalt Sheetrock eller gipsplater) på innsiden sammen med tre baseboards, dører og vindu trim. Enten male interiøret for første gang, eller bare endre det til å lyse opp stua, her er noen tips for å male interiøret i ditt hjem.

Maleri New sheetrock


Mest sannsynlig interiøret i tre-ramme hus dekkes hovedsakelig med sheetrock. Det er viktig å merke seg at den første påføring av maling på sheetrock bør gjøres med en spesiell primer-forsegler som fullstendig dekker den friske pussarbeider og alle sheetrock. Sørg for at den endelige søknaden av finish gips (sparkelmasse) er tørr og glatt å ta på, og deretter kan du bruke sealer med en ni-tommers maling valse.

Maleri Treverk


Nyinstallerte treverk blir malt med en primer maling før toppstrøket påføres. Valg av maling er viktig når du maler tre trim, for du kan bruke enten en olje eller et halvblank eller blank latex maling. Den mest variabel faktor når male treverk er hvordan du vil den malte overflaten til å reflektere lys. Oljemaling er blankere enn latex maling, men mer dyktighet og forsiktighet er nødvendig under søknadsprosessen, for ikke å nevne at rensing olje maling fra en pensel er mer tidkrevende. Enten halvblank eller blank latex maling kan brukes på treverk med en børste. Både applikasjon og opprydding er enklere med lateks, og kvaliteten på de malinger har forbedret slik at trevirket skinner pent etter at malingen har tørket.

Forbereder å male


Etter flere år innvendige vegger og tak kan trenge å bli malt. Dette avhenger mye på hvor mye bruk og misbruk rommet eller gangen mottar. Ved søknad fersk maling til en tidligere malt overflate, er det viktigste aspektet for å rengjøre overflaten grundig før du maler på nytt. Dette er spesielt viktig hvis du males et sted som får mye bruk, slik som kjøkken. Dette betyr at vegger, tak og treverk må vaskes grundig med en løsning av flytende såpe og varmt vann for å fjerne alt fett og smuss. En stor industriell størrelse svamp er den beste måten å skrubbe malt overflate. Vær sikker på at du skylle området grundig med rent, kaldt vann før maling. Ikke glem å la veggen tørke før du maler.