Hovudside

Hvordan Plant & Care For Arborvites

by Walther

Hvordan Plant & Care For Arborvites

Arborvitae er vakre og funksjonelle busker som tjener mange formål i landskapet. Oftest Arborvitae brukes til sikring eller screening, men de kan også tjene som vakre eksemplarer når trimmet eller formet. Den rike farger og unik tekstur arborvitae besitter gi dem et landskap kvalitet som er vanskelig å slå. Få mest mulig ut av din arborvitae starter dagen du plante den og fortsetter med sesong vedlikehold.

Bruksanvisning


Hvordan riktig Plant en Arborvitae


•  grave et hull som er stort nok til å gi røttene av alis plass til å vokse. Hvis du er usikker på hvor stort det er, grave hullet dobbelt så bred som den nåværende rotstrukturen. Grave hele bare så dypt som er nødvendig for å plante arborvitae med sin nåværende rotstrukturen. Ideen er å ha toppen av roten strukturen selv eller litt under karakteren av bakken når anlegget er satt i hullet.

•  Forbered jorden ved å legge noen jord endringer hvis det er nødvendig. Arborvitae er tolerante av forskjellige jordtyper, men de foretrekker jord som er fuktig, godt drenert og litt syrlig.

•  Bruk bladet på din spade (eller hendene) og løsne roten strukturen i arborvitae før planting. Ikke være over aggressiv som du kan ende opp med å skade anlegget, men de arborvitae vil dra fra rot løsner, særlig hvis arborvitae var i en pott for en lengre periode. Hvis arborvitae du planter er balled og burlapped sørge for å løsne buret rundt burlap (hvis det er en) og fjerne burlap fra toppen av anlegget.

•  Plasser arborvitae inn i hullet og etterfylle jord rundt arborvitae. Trykk lett på jorda rundt anlegget og sørge for å fjerne overdreven jord fra toppen av røttene. Et overskudd av jord på toppen av roten strukturen kan potensielt føre til kvelning av antenne røtter og død av anlegget.

•  Vann anlegget i. Sett opp en jevnlig vanning tidsplan avhengig av ditt område og hold deg til den for den første uken eller så, og sakte tilbake av inntil anlegget er selvforsynt.

Stell og vedlikehold


•  Arborvitae ikke krever mye vedlikehold, men de svarer godt til den sporadiske trimming. Trimme planten til å beholde sin form eller fjerne døde grener.

•  Gartnere i hjort landet må være årvåken og se etter tegn på hjort skader på busk. Oftest skjer dette i vinter og en enkel måte å avskrekke hjort fra surfing på dine busker er å pakke dem i burlap eller sette et gjerde rundt dem.

•  Arborvitae er svært pålitelige dyrkere men de vokser bedre når de har tilstrekkelig fuktighet i jordsmonnet. Sørg for å holde dem vannes under langvarige tørkeperioder eller om de viser tegn på dehydrering.

Tips og advarsler


  • Ved planting et ungt tre, kan det være nødvendig å stake anlegget for den første vekstsesongen for å tillate det å etablere.
  • Selv vanlig befruktning av arborvitae er ikke nødvendig, kan du bruke en generell all-formål gjødsel i løpet av våren for å hjelpe sin vekst. Din lokale hagesenter bør være i stand til å foreslå den beste for din situasjon.
  • Som nevnt før, er det viktig å huske på at de fleste arter av arborvitae er på en høy risiko for hjort surfing. Derfor er det viktig å holde øye med din arborvitae slik at du kan ta korrigerende tiltak om nødvendig.
  • Arborvitae er også ofte skadet av store mengder snø som veier ned og bryte grenene. Så, hvis du bor i et område med høy snøfall kan det være i din beste interesse å finne en metode for å beskytte din arborvitae fra høy snø volum.