Hovudside

De beste plantene for sone 6

by Walther

De beste plantene for sone 6

Hardførhet soner er geografisk definerte regioner der bestemte typer planter vokser godt. Sone 6 begynner med deler av Oregon, Washington og en liten del av California, og strekker seg mot øst til Oklahoma og nord Texas. De beste plantene for sone 6 kan overleve temperaturer så lave som -10 grader Fahrenheit. Velg planter som er anbefalt for din region som de er mest sannsynlig til å trives i hagen din.

Old Garden Rose


Anbefales for sonene 4 til 9, gammel hage rose blader motstå sykdom. Også kjent som arvestykke eller antikke roser, de vokser best i full sol og utvikle duftende magenta blomster. Dette flerårig rose kan vokse opp til 5-meter høye med en 3 til 4 fot spredning, og bør trimmes til omtrent halvparten av sin størrelse etter sin sommer blomstringen. Forhindre blad sopp ved vanning av jorda uten å få fuktighet på bladene. Du kan plante gammel hage rose å klatre over et espalier eller i kant hagen din.

Lilla Coneflowers


Også referert til som Echinacea purpurea, lilla coneflowers vokser godt i sone 3 til 8. Disse stauder med lilla kronblad og oransje kjegle sentre likne tusenfryd. De blomstrer fra juni til august og vokse så høyt som fem meter. Lilla coneflowers trenger full sol, men de kan tilpasse seg varmt, fuktig eller tørt vær. Grensen hagen din eller plante den i massene for å tiltrekke fugler og sommerfugler.

Impatiens


Dyrkes som en staude i de varmeste sonene, Impatiens planter er en årlig i sone 6 og soner med kaldere klima. De produserer rødt, oransje, rosa, hvite og stripete blomstrer, og vokse i hauger ca 24 inches høy. Plante dem i fruktbar jord med god drenering i et område med delvis skygge. Deres nektar gir en rik matkilde for kolibrier. Bruk Impatiens i container hager, som kant eller innen blomsterbed. Ifølge Iowa State University Extension, impatiens er "den mest populære sengetøy fabrikken i USA."