Hovudside

Informasjon om Shady Plants for en hage

by Walther

Informasjon om Shady Plants for en hage

Hver del av en hage kan ikke bli velsignet med full solen. Faktisk vil mye av et verft sannsynlig være i skyggen, det være seg fra modne trær, gjerder eller strukturer. Det betyr ikke at disse områdene må forbli nakne, men; er det et bredt utvalg av tøffe og vakre planter for skyggen hager. Noen vil lysne et område med blomster og andre med langvarig, interessant løvverk.

Busker


Noen av de mer tradisjonelle busk valg for en skygge hage er våren-blomstringen evergreens rhododendron og asalea. En enda tidligere bloomer for et skyggefullt område er trollhassel, produsere gule eller oransje-røde blomster på senvinteren. To flere eviggrønn skygge planter er fjellet laurbær, som produserer klynger av rosa eller hvite blomster om våren, og andromeda eller Pieris japonica, som rød eller rosa knopper åpne for hvite blomster som minner liljekonvall. Andre busker for å vurdere for skygge hager er fothergilla, en løvfellende busk som har hvite blomster ligne bottlebrushes, og mahonie, eller Oregon kristtorn, som gule blomster slå til blålig frukt i høst.

Stauder


Hostas vil gjøre det bra i nesten hvilket som helst sted. Spraglete sortar legge farge og sine store blader legge struktur til skyggefulle steder. Den utrolig delikat utseende Salomos segl har grasiøst ordnede stilker som ser elegant stiger fra bladverket av bregner. Bregner også gi god tekstur kontrast for hosta og noen, slik som japanske malt eller spøkelses bregner, legge farge i tillegg. For bunndekkende, prøv eviggrønne pachysandra, velduftende liljekonvall eller lite vedlikehold vill ingefær.

Ettårige


En av de oftest funnet årlige skygge planter er impatiens. I tillegg til enkelt blomstring variasjon, er det også dobler med blomster som ser mer ut som små roser. Voks begonier er andre tradisjonelle blomsterplanter for skygge hager, som er fuschias, som ser spesielt attraktivt søl ut av hengende kurver. Coleus vil ikke produsere blomster, men dens fargerike blader vil ikke falme før den første frosten. Caladium er en annen løvverk plante for skygge og kommer i varierende kombinasjoner av grønn, hvit, rosa og rødt.

Pærer


Pærer er gode kandidater for skyggen hagen, blomstrer før trærne har satt ut blader. Diminutiv Snowdrop vil blomstre veldig tidlig, når det er fortsatt snø på bakken, etterfulgt av fargerike krokus. Plant i hopetall eller scatter over en plen for en naturalisert effekt. Påskeliljer og drue Hyacinth blomst som andre stauder er bare å sette opp sine skudd. Arts tulipaner, mindre og tidligere blomstrende enn sine tradisjonelle fettere, vil tåler skygge, så vil spanske blåklokker.