Hovudside

Naturlige måten å rense tepper

by Walther

Det finnes mange naturlige alternativer å velge mellom når det gjelder å rense tepper. Naturlig teppe renhold har eksistert så lenge det har vært tepper, og de originale metoder fortsatt fungere i dag - du trenger ikke å bruke sterke kjemikalier for å få et teppe ren. Ved bruk av naturlige metoder, teste alle materialer på en liten, usett delen av teppet for å sikre at det ikke vil føre til skade på farge eller fibrene i teppet.

Materialer


Noen av de vanligste naturlige materialer som brukes til å rense tepper inkludere papirhåndklær, eddik, natron, rent vann, salt, en myk børste, en husholdning vakuum, club soda, badehåndklær og vanlig vaskemiddel. Alle disse ingrediensene og materialer er naturlig basert og kan brukes på selv de eldste og mest delikate tepper. En av de enkleste måtene å rengjøre tepper naturlig er å støvsuge dem på en jevnlig basis. Dette hindrer smuss fra å få bakken i teppet skaper et problem som er mye vanskeligere å rengjøre.

Opsjoner


Det er to alternativer for rengjøring et teppe naturlig. Det er mange måter å få øye rene flekker og smuss fra et teppe for hånd. Disse naturlige alternativene bruker materialer som er beskrevet tidligere, og ikke skader teppet. Imidlertid har de fleste rengjøring gjort i hjemmet, for hånd, ikke kan trenge inn i de dypeste fibre. Hvert femte år, ta teppet til en profesjonell teppe renere. Støvsugeren kan være lurt å bruke kjemikalier som kan skade teppet, så ta teppet til en profesjonell teppe renere du stoler på og sørge for at han kommer til å bruke den mest skånsomme av naturlige såper og børster for å rense de dypeste delene av teppet.

Teknikker


For grunnleggende flekker, sette et papirhåndkle eller badehåndkle over flekken mens den ennå er våt og sette noe tungt på håndkleet. La over natten, deretter flekken bør løftes. En løsning av natron og vann blandes inn i en lime vil fjerne dypere flekker. Gni lime inn i flekken med en myk børste og la til tørr. Sug opp brus og flekken vil bli løftet. Club soda er også utmerket på å fjerne flytende flekker. For oljeflekker eller andre fettete flekker, bruke et lim laget av vaskemiddel. Skyll flekken med vann når du er ferdig. En damp renere fylt med rent vann og eddik er en annen utmerket verktøy for regelmessig rengjøring av et teppe. Når du er ferdig, henge teppet til tørk ute i solen. Hvis du er bekymret for solen bleking teppet, henge teppet under en uteplass.