Hovudside

Slik installerer en trykktank i et uoppvarmet området

by Walther

Trykktanker er viktige komponenter i et godt system. Trykktanken inneholder både vann og luft for å holde systemet under trykk og redusere slitasje på brønnpumpen. Siden pumpen ikke trenger å sparke på hver gang noen ønsker et glass vann, pumper på systemer med trykktanker tendens til å vare mye lenger. Kjellere og andre uoppvarmede områder blir ofte valgt som installasjons nettsteder for trykktanker. I disse områdene, kan ekstra utstyr kreves dersom temperaturen synke under frysepunktet for noen betydelig mengde tid.

Bruksanvisning


•  Slå av strømmen til pumpen og annen tilleggs godt utstyr før du fortsetter. Plassere tanken i uoppvarmet området. Plassere et nivå på toppen av tanken. Bruk sedertre shims til nivå tanken hvis den er av bare litt, ellers velge en annen plassering.

•  Pakk gjengene på tanken kryss med rørleggers tape. Skru tanken innlegg inn i hunnkontakt på undersiden av trykktanken til du ikke kan skru den for hånd lenger. Stram tanken krysse videre med en rørtang til den sitter godt og de to hullene i tee vender opp.

•  Pakk gjengene på gaten tee med rørleggers tape og skru den inn i tanken tee for hånd. Hold tanken tee fast med slip-joint tang mens fullt stramme gaten tee med rørtang, snu den til åpningen på gaten tee vender opp. Tråd 3/4-tommers male PVC-adapter på siden av tanken tee nærmest brønnpumpen. Stram det forsiktig, PVC kan sprekke når stramme.

•  Wrap rørleggers tape rundt gjengene på begge pluggene, trykkavlastningsventilen og kjelen avløp. Skru pluggene inn i hullene på tank tee, innstramming med rørtang. Skrus til for hånd trykkavlastningsventil i den store hullet på toppen av gaten tee og damputløpet på enden av gaten tee. Stram begge fullt med en rørtang.

•  Koble vannledning fra brønnen til den mannlige PVC adapter, bruke lim eller press for å sikre tilkoblingen, avhengig av adapter og type VVS. Gjenta for den andre siden av tee, festing av vannledningen til tee hjelp av kontakten på vannlinjen.

•  Pakk tanken med isolert varme wrap designet for VVS. Begynnelsen på toppen av tanken, fest wrap sikkert med elektrisk tape. Kveile vikle rundt tanken, og etterlater ca 2 inches mellom kurs. Fest sjal som du går med elektrisk tape. Still termostaten på sjal og koble den til en stikkontakt i nærheten.

Tips og advarsler


  • Hvis du skal forlate hjemmet for vinteren, tømme tanken og linje helt bruker kjelen avløp og andre avløp på linjen. En tom trykktank kan ikke fryse under et strømbrudd hvis det ikke er vann i den.