Hovudside

Hvor raskt Betyr Brugmansia vokser?

by Walther

Hvis du leter etter en raskt voksende busk eller lite tre med store og uvanlige blomster, Brugmansia spp., Ofte kalt engels basun, kan være det perfekte valget. Dette anlegget har store, trompetformede blomster som henger ned fra sine avdelinger i stor overflod. En eviggrønn plante, vokser det utendørs året rundt i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 12 og kan dyrkes som en stor potteplante andre steder.

Kjennetegn


Engelens trompet anlegget er en semiwoody Søramerikansk innfødte som vokser naturlig som en buskete busk. Ved forfall, er det vanligvis ca 8 meter høy, men det kan bli høyere, spesielt når beskjæres til en mer trelignende form. Sine imponerende blomster er ca 20 inches lang, hengende og trompet formet, med spisse, recurving tips. Blomster vises i sommer og kan være hvit, gul, oransje eller rosa, avhengig av variasjon. De har en søt duft som er spesielt intens om natten.

Vekst


Engels trompet er et raskt voksende plante som kan legge til 2 til 3 meter i høyden hver sesong, da gitt ideelle forhold. Anlegget slutt utvikler en bred baldakin, opp til 10 meter i bredde, gir det en stort sett oval form. Den trives når gitt en plass i full sol, men det kan også vokse i delvis eller full skygge, hvor veksten kan være sprek, men blomstringen kan bli sterkt redusert. Engels trompet også vokser best når den mottar jevnlig vanning; det kan wilt alvorlig i tørkeperioder. Selv om anlegget gjenvinner vanligvis en gang sin jord er fuktet, kan tørke ut bremse veksten og forstyrre blomst produksjon.

Andre Stell og Betraktninger


Selv engels basun trenger regelmessig fuktighet, bør du redusere vanning om vinteren når veksten naturlig bremser, holde sin jord knapt fuktig. I løpet av våren og sommeren, svarer anlegget til vanlig gjødsling ved å utvikle et stort antall blomster; mate den etter noen uker med en balansert, 10-10-10 formel, fortynnet med en hastighet på 1/4 teskje per gallon, men også sjekke din pakke etikett for flere retninger. Alle deler av engels basun, inkludert blomster, blader og frø, er giftige hvis inntatt i store mengder, så du bør plante den i et sted som er utilgjengelig for kjæledyr og små barn.

Varianter


Flere typer engels trompet anlegg er tilgjengelig fra planteskoler og hagesentre, inkludert den sorten "Charles Grimaldi" (Brugmansia versicolor "Charles Grimaldi"), som har spesielt store mengder gul-til-laks blomster, og «Golden Queen" (Brugmansia aurea «Golden Queen"), med myke gule, sterkt duftende blomster. En annen sorten kalt "Jamaican Yellow" (Brugmansia suaveolens "Jamaican Yellow") har lyse blomster som er en klar gul.