Hovudside

Hvordan bygge trehus Takrenner

by Walther

Hvordan bygge trehus Takrenner

For en veldig lang tid tre takrenner ble installert på hus. De tidligste som ble kalt boks takrenner og de var fortsatt blir installert på hus frem til 1925. Mennesker som er i autentisk gjenopprette sin vintage hus ønsker å gå tilbake til de opprinnelige boks rennene til tross for det faktum at å installere moderne metall takrenner ville være raskere å installere og mer kostnadseffektiv. Men det er noe om historien til enkelte hus som skriker etter de gode gamle-dagers-måter å gjøre ting på.

Bruksanvisning


Gutter Work


•  Skjær en rekke utsiktspunkter. Disse er små sperrene kuttet fra to av seks-tommers trelast. Toppen, utstående delen av hver utkikk er laftet. Bunnen av tre gutter hviler på den øverste kanten av hvert hakk.

•  Nail ett utkikk til siden av hvert tak rafter. Utkikk er satt vinkelrett på siden av huset og hviler på den øverste kanten av veggen. Hver påfølgende utkikk må hakket litt dypere for å skape den nedadgående skråning som vil føre til at regnvann utfor når den strømmer fra taket.

•  Cut 1-tommers tykke trelast og spiker det ned til øvre kant av hakk i hver utkikk. Dette vil støtte metall trau av takrennen når den er installert. Skjær et takfotbordet og spikre den til forkanten av utkikksposter.

Metal Fabrication


•  Linje tre gutter med enten rullet kobber som er vedlikeholdsfritt når det loddet, bøyd og spikret på plass-eller bruke tinn belagt stål, noe som er billigere, men krever vedlikehold.

•  Danne metallforingen av vedkassen rennesteinen ved lodding lengder av metall sammen. Lei en metall bender fra et leie av utstyr firma og bend over 3/8 tomme på hver kant av de to metalldeler som skal sammenføyes. Hekte de to bøyninger i hverandre for å skape en S felles. Ta et tre eller gummihammer og hamre S felles å flate det så metallet får god kontakt langs S felles, men ikke over gjør det. Loddemetallet må være i stand til å strømme gjennom S skjøten.

•  Brush flux på S felles, tenne en fakkel og varme sømmen inntil loddestrømmer og fullstendig fylle S felles. Skyv metall i metall bender horisontalt og foreta fire parallelle bøyer i metall for å danne rennen trau til regnet til å strømme nedover. Markere ut linjene først, deretter justere hver enkelt langs den rette kanten av metall bender. Trå på fotpedalen for maskinen å engasjere bøye hodet av maskinen.

Overflatebehandling


•  Rengjør overflaten av tinn-belagt stål med white spirit og en fille. Hvis kobber er valgt for å brukes noe mer må gjøres til overflaten.

•  Paint på et lag med metall primer på tinn. La primeren tørke.

•  Paint et lag med utvendig maling på boks innen 24 timer etter grunningen. Bruk utvendig latex hvis rennene vil motta lav til middels solskinn. Bruk en epoxy maling hvis rennene vil motta en mye sollys.

•  Carry liners opp til tre utkikksposter. Slip en kant under taktekking. Hvil den andre kanten på toppen av frontbord og spiker ned begge kantene av metall liner.

Tips og advarsler


  • Tin belagt stål takrenne liners må males hvert 8 til 10 år for å hindre dem fra å ruste.