Hovudside

Hvordan låsesmed Antique Locks

by Walther

Hvordan låsesmed Antique Locks

Antikke låser og hengelåser kan raskt identifiseres og vurderes som mye lettere å låsesmed enn moderne låser, på grunn av teknologi og ingeniør fremskritt. Lock-plukking har eksistert i århundrer, men trikset er å opptre som en nøkkel når du åpner mekanismen mens du prøver å unngå skader.

Bruksanvisning


•  Identifiser låsen som antikk. Det finnes mange forskjellige typer av låser og hengelåser. Rektangulære og sirkulære låser er mest vanlig, selv om dekorative formede låser kan være lettere å identifisere fordi de er sjeldne. Mange låser gjort i løpet av de siste 200 årene er stål eller messing. Metaller kan identifiseres ved sin farge (messing er gul eller rødlig, jern er sølvgrå, og stål er brunlig grå), men ved hjelp av en magnet for testing kan også være nyttig (kobber, messing og aluminium er ikke magnetisk). Til slutt, se etter inskripsjoner. De fleste låser og hengelås gjort i det siste århundre har et selskap og produksjonsdato innskrevet på saken.

•  Velg et verktøy som skal brukes for å plukke opp låsen. En vanlig nybegynnerapparat er Bobby pin. Sett den utstikkende delen av Bobby pin inn i antikk lås med pinnen vendt ned. Deretter vrikker Bobby pin frem og tilbake for å føle for stavene i låsen. Hvis du ikke hører en klikkelyd, så Bobby pin er ikke tung nok for locksmithing.

•  Prøv en stoppenål nåler hvis Bobby pin ikke fungerer; det er en husholdning element som vil jobbe med mer kraft. Hvis en stoppenål er ikke tilgjengelig, prøv en annen lang og smal metallgjenstand som ikke vil bøye hvis trykket er brukt. Også, kjøpe en pakke med lock-plukking verktøy kan være mer effektivt hvis du har til hensikt å plukke mange sluser over en periode. Hvis lock-plukking verktøy er tilgjengelige, bruker sendt plukke og krok hakke å lirke innsiden av antikke lås og forrykke pinnene.

•  Sett inn en solid pick (enten det er en stoppenål eller avverges pick) i den nederste delen av nøkkelhullet. Sørg for at den glir under lås bar å opptre som bunnen av en nøkkel.

•  Sett inn en annen pick (igjen, enten en stoppenål eller kroken pick) rett over det første hakke, og sørg for at den glir over låsen bar. Deretter flytter kroken rundt og trykker til du føler motstand. Trykket er pins skyve tilbake på pick. Skyver alle de hengende pinnene opp i nøkkelhullet, ved hjelp av pick, for å simulere toppen av nøkkelen dreining.

•  Flytt den første og andre pick samtidig for å simulere en stor nøkkel i antikk lås hole. For å gjøre dette, må du flytte den nederste låsen bar til siden mens sikre de hengende pinnene på toppen av nøkkelhullet. Gjør dette bevegelse inntil motstanden utgivelser eller til du hører et lite klikk, noe som betyr at låsen eller hengelås er åpnet.

Tips og advarsler


  • Plukke låser er ulovlig i mange steder over hele USA, så følg alle lokale og statlige lover når locksmithing en antikk lås.