Hovudside

Hvordan Grow Roses Fra Rosehips

by Walther

Roser er en av de mest populære stauder som brukes i landskaps. De tilbyr mange farger, bloom typer og voksende vaner samt en søt og sterk duft. Brukes i aromaterapi og selv gjort til te, roser er så nyttig som de er vakre. Roser kan formeres fra frø (nyper), rot divisjon, bartre borekaks og løvtre borekaks. Økende roser fra frø krever ikke mange verktøy eller mye erfaring. Å få en eksakt kopi av en hybrid rose sin overordnede anlegget er sjelden, men voksende nye planter fra frø kan bety å oppdage en ny farge, form eller størrelse på anlegget.

Bruksanvisning


•  Lag en blanding av 50 prosent jordløs potting mix og 50 prosent vermikulitt i en plante flat (grunne, lang og bred brett). Legg produsentens anbefalte mengden av slow-release gjødsel til mix. Tilsett vann til blandingen; du vil at teksturen til å være lik oppvridd svamp.

•  Rengjør kjøttet fra rundt hver nype før planting. Plasser frøene 1/2 tommers dypt i jorda og pakke jorda lett rundt dem. Vann godt, noe som gjør at overflødig vann renner ut raskt.

•  Stick spisepinner i jorda på kantene av planting flat. Drapere nøye klar plast over pinner for å danne en miniatyr drivhus rundt frøene.

•  Plasser planting leiligheter utenfor der de vil få flere timer med lys om dagen. Den flate bunnen kan være beskyttet mot kalde netter ved å pakke dem i et ark, halm eller burlap sekk.

•  Vann når jorda begynner å tørke. Ikke la det tørke helt ut, som det vil drepe de unge frøplanter.

•  Flytt spirene i egne potter når de har flere sett med ekte blader. Bruk en jordblanding som beholder vann. En blanding av 50 prosent kompost og 50 prosent vermikulitt eller perlitt vil fungere.

Hvis plante direkte i bakken, grave i massevis av organisk kompost til planting hull og legge et lag av mulch å holde på fuktigheten. Legg produsentens anbefalte mengden av slow-release og rose plantegjødsel.

Tips og advarsler


  • Noen mennesker kalde stratifisering klungerrose før planting. Sett nyper i en pose med dempet torvmose eller sand og plass i kjøleskapet i seks uker før planting.
  • Roser er tunge feeders som trenger en konstant tilførsel av mat. Et gammelt triks er å bruke fiskehoder under hver plante for å lage roser vokse grøn. Fôr roser en skikkelig rose mat hver to til fire uker i vekst og blomstringen sesongen.
  • Ikke få vann på bladene av roser, da dette kan føre dem til å utvikle svart flekk og råte. Aldri la plantene til å sitte i vann for lenge, som root råte vil sette inn.