Hovudside

Hvordan Grow en Orange Tree i Tucson

by Walther

Hvordan Grow en Orange Tree i Tucson

Søt appelsintrær (Citrus sinensis) er blant de beste subtropiske frukttrær for mellom til lave ørkenområder rundt Tucson, Arizona. Vanligvis er varianter av disse appelsiner vokst podet på sur appelsin rotstokken som er mer motstandsdyktige mot de øde jord. The University of Arizona Cooperative Extension anbefaler navle, blod og "søt Arizona" typer trær - som alle bærer frukter klar for høsting fra november til mars. Valencia (juice) appelsiner er mest moden og plukket fra mars til mai. Sammenlignet med Phoenix, Tucson sitrus dyrkere oppleve fem dager med vinter frost årlig og har en tendens til å oppleve sterk vind fra mars til mai.

Bruksanvisning


•  Forbered et passende område i Tucson landskapet til å plante og vokse et appelsintre. Plukk et sted skjermet fra våren vind, mottar minst åtte timer med direkte sollys daglig og inneholder en fruktbar men utmerket drenert jord. Unngå noen del av hagen som har en tendens til dam vann og forbli soggy etter vanning eller regn. Jo varmere plasseringen er om sommeren, jo bedre frukt utvikling.

•  Kjøp en søt appelsin variasjon anbefales for den mellomliggende ørkenområdet i Tucson. Sortar anbefalt av University of Arizona Extension Service inkluderer Diller, Hamlin, Campbell, Olinda, Parent Washington, Marrs, Trovita og Cara Cara. Blodappelsiner også vokse godt, men ikke forvent dype fargen på frukten kjøtt, selv om flere røde pigmenter oppstå i Tucson hager enn i Phoenix. Hvis du er bekymret for vinteren frost skade appelsiner i Tucson, kjøp "tidlig modning" valg.

•  Plant den appelsintre i på samme dybde som treets rot ball, men to til tre ganger så bredt. Ikke plante toppen av rotklumpen under toppen kanten av plantehull. Spre organisk kompost eller mulch i en 3-tommers lag oppå jorda etter planting, holder den 12 inches fra stammen og eksponert rot bluss av treet.

•  Vann den nyplantede treet for å opprettholde et jevnt fuktig jord fra vår til sen høst. La jorda blitt litt tørrere i løpet av de kuleste månedene når frosten oppstå fra slutten av november til midten av februar. Forvente ett kalenderår å forfalle før den oransje treets rotsystem å være godt etablert og anlegget for å utmerke seg med økt blomstrende og frukt sett.

•  Gjødsle appelsintre bare etter at den har vært i jorda for ett år. Spre et kornet, slow-release "sitrus spesielle" produkt mye under grener og to meter utenfor omfanget av avdelings tips. Påfør gjødsel når jorda er fuktig for å hindre brenning sitrus treet rot tips. Et hovedanliggende for Tucson hager er en mangel på nitrogen. Pima County Master gartnere foreslår gjødsling på Valentinsdag, Memorial Day og Labor Day som en utmerket fôring regime.

•  sviske bare syk eller leggy (svak og spinkel) vekst fra appelsintre. Sykt eller dødt trevirke er luket ut når som helst, men levende kvister eller kvister og løv skadet fra vinter frost bør forbli på treet og beskjæres vekk bare på våren eller forsommeren.

Tips og advarsler


  • Ifølge "Sunset Western Garden Book," Tucson mottar ca 20 dager årlig av temperaturer ved eller under frysepunktet. Å redusere eventuelle negative konsekvenser av frost, vurdere plassere den oransje treet på den østlige eller sørlige siden av en vegg, helling eller bygningen for å holde på varmen.
  • For de to første årene etter planting, bør du vurdere beskjæring av eventuelle utviklings frukt, slik at all energi er plassert i økende sterke røtter og friske greiner. Blomstring og fruiting blir mer produktive i de påfølgende årene på grunn av en sprek, etablert appelsintre.
  • Tucson gartnere kan også vokse sitrustrær i store beholdere, flytte dem innendørs når det forventes en uvanlig kald periode eller gjentatte harde fryser (temps i lav 20s Fahrenheit). Returnere dem utendørs når været moderate.