Hovudside

Slik Care for en Innendørs Hydrangea Macrophilla

by Walther


Hydrangea macrophylla er ofte vokst som en blomstrende potteplante som gjør en velkommen Morsdag eller påske gave. De enorme Hydrangea macrophylla blomstrer brast med farge, og vil vare i flere uker før de visne. Selv Hydrangea macrophylla er ofte tenkt som en engangs anlegg og kastet ut så snart den mister sin appell, med litt øm kjærlig omsorg, kan anlegget leve til å blomstre igjen.

Bruksanvisning


•  Vann Hydrangea macrophylla ofte, og aldri la jorda tørke ut. De store blomster og bladverk krever en stor mengde vann, så jorda bør sjekkes flere ganger hver dag. Hvis du trenger å være borte i noen dager, surround anlegget i plast for å holde på fuktigheten. Men ikke gjør dette med mindre det er absolutt nødvendig, fordi luftfuktigheten vil invitere skadedyr og sykdom.

•  Sett Hydrangea macrophylla i sterkt lys, men ikke i direkte sollys eller en varm vindu. Selv sterkt sollys er viktig, vil direkte sol visne blomster, og kanskje til og med brenne dem.

•  Hold Hydrangea macrophylla i et kjølig rom. Om natten bør temperaturen i rommet ikke være over 60 grader F.

•  Cut Hydrangea macrophylla tilbake med beskjæringssakser etter blomstrer visne. Trimme anlegget slik at bare to sett med bladene tilbake på hver shoot.

•  Repot Hydrangea macrophylla etter beskjæring, ved hjelp av en blanding av halvtorvmose og halv hagejord. Hvis du har perlite, vil en håndfull gjøre jorden lettere og fremme drenering.

•  Sett Hydrangea macrophylla i et solfylt vindu til mai. I mai, ta anlegget utendørs og begrave potten på et sted i hagen din hvor det vil få morgen og ettermiddag skyggen. Hold jorden fuktig, og mate den en allsidig gjødsel annenhver uke, i henhold til pakken retninger.

•  Tillat bare tre eller fire skudd til å vokse på Hydrangea macrophylla. Fjern svakere skudd og klippe av skudd som vokser mot midten. Knip tilbake de resterende skuddene for å holde dem fra å bli lang og leggy i løpet av sommeren, men ikke klemme dem tilbake etter 1. juli.

•  Flytt Hydrangea macrophylla tilbake innendørs før den første harde fryse av sesongen, men ikke flytte det før enn nødvendig. Anses normalt, bladene vil falle av når du bringe anlegget innendørs.

•  Legg Hydrangea macrophylla i totalt mørke med temperaturer mellom 35 og 40 grader F, som begynner 1. november La anlegget der i ca seks uker, og ikke vann. Hvis bladene forbli på anlegget, vil de slippe av i løpet av denne tiden.

•  Bring Hydrangea macrophylla tilbake til en solrik plass etter seks uker. Selv om dagtemperaturer kan være på en normal romtemperatur, bør nattemperatur holdes mellom 55 og 60 grader F.

•  Vann Hydrangea macrophylla regelmessig og ikke la jorda tørke ut. Ingen gjødsel er nødvendig.