Hovudside

Perennial Planter som Kaniner Eat

by Walther

Perennial Planter som Kaniner Eat

Kaniner er ikke kresen eaters. Hvis det er grønt og vokser, oddsen er bra en kanin vil gi den en småspise. Skulle critter finne smaken til sin smak, vil anlegget raskt forsvinne. Men som med alle levende skapninger, kaniner har kulinariske preferanser og kan ofte bli funnet dvelende i vegetabilske patcher og blomsterbed, søker etter friske blomster, unge skudd og anbuds frukt. De som hever stauder som hostas og daylilies, vil finne kaniner trukket til deres verksted år etter år, som de er praktisk talt ute av stand til å motstå fristelsen presentert av fremveksten av deres favoritt mat.

Stauder


En flerårig er enhver plante som vedvarer i tre år eller mer; under denne grunnleggende definisjonen, trær og busker er teknisk stauder. Plantene folk flest refererer til som bare "stauder" er stauder, som de mangler bark-dekket stammer og greiner vanligvis forbindes med treaktige stauder. Disse blomstrende planter dør ned til bakken ved avslutningen av vekstsesongen, men dukke opp hver vår for å fylle tunet med levende farger, frisk duft og lyse grønne. Å lokke kaniner i hagen, sørg for å inkludere hostas, cranesbills, skjeggete iris, rød kløver, hvite kløver og germanders i planting ordningen, da disse er noen av deres favoritt godbiter.

Woody stauder


I tillegg til friske blomster og grønne blader, kaniner også nyte ny bark og vil tilbringe timer lykkelig stripping frøplanter eller knipser de slanke, våren grener av unge busker. Mens kaniner liker de fleste noe med glatte stengler, synes de spesielt glad i asalea, epletrær, kirsebærtrær, crabapples og rhododendron. I tillegg, kaniner er delvis til roser og er ikke i det hele tatt satt av ved tornene.

Ground Covers


Perennial bakken dekker, slik som snikende einer og vinter Creeper, er en verdifull ressurs for næringssøk kaniner. De er blant de få velsmakende planter som forblir grønn hele året, og tilbyr små planteetere en pågående kilde til næring, samt ly fra vinterværet. I motsetning til høyere surfe dyr, som hjort, kan kaniner ikke nå grenene på de fleste trærne, de kan heller ikke klatre eller fly. De er derfor helt avhengig av bakkenære vegetasjon og lavt voksende busker.

Stauder Kaniner Unngå


Mens kaniner spiser nesten hva som helst, når gitt et valg, har de en tendens til å unngå planter med furry, humpete eller raggete stilker og blader, for eksempel asters, ryllik, coreopsis og spansk kost. De styrer også klar av stauder med ekstremt duftende blader og blomster, for eksempel peoner, lavendel og rosmarin. I tillegg holder en grunnleggende overlevelsesinstinkt dem fra å spise planter som er naturlig giftig som kristtorn, hemlock og krysantemum.