Hovudside

Hvordan identifisere Lilla Midwest Årlige blomster

by Walther

Årlige blomster ofte blomst bare et par måneder etter såing. Ettårige er generelt startet innendørs eller i drivhus forhold på senvinteren eller tidlig på våren, slik at de er store nok til å plante i hagen etter all fare for frost er over. Ettårige har en lengre blomstrende periode enn stauder og gir strålende farge aksenter i cottage garden. Lilla og lavendel blomster innfødte til den amerikanske midtvesten er velkommen tillegg i landskaper som ligger i USDA Plant hardførhet Soner 4 til 8. merker seg spesifikke egenskaper ved de årlige blomster vil hjelpe deg med å identifisere dem.

Bruksanvisning


•  Ta kontakt med en blomst guidebok for å identifisere lokale innfødte planter. Lilla er en favoriserte farge i naturen, og mange planter kan bli korrekt identifisert av fargen og former av blomster.

•  Besøk en lokal drivhus eller barnehage. Mange dyrkere har sine anlegg dividert med farge, noe som hjelper deg med å finne lilla årlige blomster som er akklimatisert til din voksende sone. Gjennomgå plante koder for navn og voksende vaner.

•  Tenk Søt Alyssum (Lobularia maritima), som er populær blant mange gartnere. Søt alyssum er en kompakt bunndekkende som vokser bare noen få inches høy, men sprer seg over en fot i diameter. Deres er flere varianter i ulike nyanser av rosa, lavendel, fiolett og dyp lilla. Alyssum foretrekker sollys, men vil vokse i skyggen og reseeds sjenerøst.

•  Se på formen og tekstur av blomsten. Ageratum er en årlig plante som produserer tykke klynger av små, fuzzy blomster. En kompakt, mounding anlegg, 6 til 10 inches høy og bred, Ageratum planter blomstrer fra tidlig vår planting før den første frosten. Fuzzy blomster kan bli funnet i nyanser av hvit, blek rosa, lavendel og gartnerens favoritt, mørk blåaktig lilla.

•  Mål høyden av planten. De fleste stauder vokse fra 12 til 18 inches høy. Flere kan bli identifisert av høyde de nå ved forfall. Stock (Matthiola incana) er en favoritt lilla årlig som kan nå mer enn 30 inches høy. Stilken er dekket med lille lavendel, fiolett eller mørkere lilla blomster. Native til Middelhavet, vokser lager i full sol i næringsrik, godt drenert jord. Mindre lilla ettårige inkluderer bratsj, stemorsblomster og ridderspore.

•  Se anleggets voksende vaner. Mange ground eller etterfølgende anlegg er tilgjengelig i nyanser av lilla. Purple Wave Petunia er en favoritt av gartnere for sin toleranse for tørke og dårlige grunnforhold.