Hovudside

Hvordan kan jeg bli kvitt Muggen crawlspace lukt?

by Walther

Hvordan kan jeg bli kvitt Muggen crawlspace lukt?

Hvis du oppdager en muggen, fuktig lukt wafting gjennom ditt hjem og du har sjekket alle de åpenbare områdene, må du inspisere din crawlspace. Fordi området er ofte tettet, gir det en perfekt grobunn for fukt, mugg, vanskelig å se animalsk avfall, eller rotne saken. Ukontrollert mold problemer ikke bare kan skape en ubehagelig lukt, men kan bidra til allergi og luftveisproblemer. Lukt kan også vise til en oppløsning av den strukturelle integriteten til hjemmet ditt, så undersøker at muggen lukt tidlig kan spare deg for mye penger.

Bruksanvisning


•  eliminere fuktproblemer. To viktigste årsakene til lukt står vann og høy luftfuktighet i crawlspace, som kan komme fra utilstrekkelig ventilasjon eller dårlig drenering. Du må kanskje installere en damp diffusjonssperre på gulvet i crawlspace som holder fukt fra jorda fordamper i til plassen. Sørg for at takrenner utenfor huset er rettet bort fra hjemmet. Hvis det kommer inn luft og rømmer crawlspace ukontrollert dette kan forårsake overflødig fuktighet, så drivning eller weatherstripping sprekker i crawlspace vil hjelpe kontroll fuktighet. Alltid holde ubehandlet tre bort fra gulv for å hindre råtnende og lukt.

•  Ta mold. Dersom mold har dannet, er det ikke nok til å ta vare på fukt problem, må du bli kvitt mold. Husholdningsprodukter som boraks kan håndtere mugg på ikke-porøse materialer som fliser og glass. Bruk vernebriller, hansker og en partikkelmaske (for å unngå å puste i sporer). Alltid dempe overflaten først, slik at muggsoppsporer ikke vil bli luftbårne, og skrubb med en fast børste, gjenta så ofte som nødvendig. For porøse materialer som betong, spray ufortynnet eddik direkte på overflaten og la siver inn i 15 minutter, tørk av med en klut. Ikke skyll.

•  Bruk en HEPA luftrenser. HEPA står for høy effektivitet partikkelfanger, og er en høyt fungerende type luftfilter som bryter ned partikler til 0,3 mikron i størrelse. HEPA filter er 99,7 prosent effektiv og laget for å fjerne støv, pollen og muggsporer. Det er viktig at det blir tilstrekkelig ventilasjon, fordi HEPA filter operere ved kontinuerlig rensing luft som det er gått gjennom systemet. Når du kjøper et HEPA-system, bør du se etter det maksimale antall luftvekslinger per time (helst mellom åtte og 15).

Tips og advarsler


  • Har din crawlspace rutinemessig kontrolleres for mugg av en profesjonell.