Hovudside

Kan jeg vaske en Poly & Rayon Blend?

by Walther

Kan jeg vaske en Poly & Rayon Blend?

Rayon-polyester blander tørker raskt og har en behagelig, stretchy følelse. Stoffet fungerer godt for trening klær, gensere og ustrukturerte jakker og bukser. Spesielle utførelser kan gi stoffet en svak glans. De fleste rayon-polyester blander er vaskbar, men sjekk vaskeanvisningen først. Dry-rene plagg med dekorative trim for å unngå skade.

Fabric innhold


Regelmessig eller viskoserayon er utsatt for strekk eller krymper når det er vått. Tørr-rengjøre den for best resultat. Hvis rayon stoff inneholder minst 30 prosent polyester, er det trygt å maskin eller håndvask, i henhold til Ohio State University Extension. Linje tørre rayon blandinger eller tørkes i tørketrommel på lav og fjerne omgående for å unngå rynker eller krymping.

Omsorg etiketter


Les alltid vaskeanvisningen før du vasker nye klær. Hvis en delikat element omsorg etiketten indikerer det kan vaskes i maskin, fortsette med forsiktighet. Vask elementet på en skånsom varme syklus, med et mildt vaskemiddel. Hvis varen var dyrt eller har fine detaljer, bør du ha det renses i stedet.

Flekkfjerning


Produsert tekstiler, for eksempel polyester, synes å tiltrekke seg fet flekker. Hvis elementet er vaskbar, bearbeid flekken med en flekkfjerner produkt eller flytende vaskemiddel og vask i varmt vann. Ikke legg klær i tørketrommel hvis flekken fortsatt. Varmen fra tørketrommelen vil sette flekken. Gjenta prosessen, i stedet, til flekken er borte. Fortynnet klorblekemiddel er trygt for hvit rayon, men gjentatt bruk kan svekke fibrene.

Generelt Care


Rynker er nesten umulig å komme seg ut av syntetiske stoffer fordi stoffene smelter på relativt lave jern temperaturer. Den beste strategien er å unngå rynker i første omgang. Ikke overlast vaskemaskin, tørk klær på en lav, tørketrommel syklus og fjerne klærne omgående. Henge klær på en kleshenger og lagre den i en urørte skapet.