Hovudside

Hvordan bevare Søt Annie

by Walther

Søte Annie er en blomstrende urt som, i likhet med de fleste urter, trives i de fleste forhold og jordsmonn. Det spirer i bunter av lys grønne grener som blomstrer med små gule blomster i midtsommer. Også kalt kinesisk malurt (dog uten toksisitet av dets malurt fetter), ble søt Annie lang tørket og brukt som en te til behandling av feber i Asia. Siden da, ifølge Natural Standard, har forskere oppdaget at søte Annie virkelig redusere feber og har anti-malaria egenskaper. I dag, kan søt Annie fortsatt bli bevart og brukt som en urte feber behandling. Det er også populært som en dekorativ blomst fordi den beholder sine farger og sin stammer forbli smidig når den er tørket.

Bruksanvisning


•  Harvest-søt Annie i midtsommer. Vent til du ser små og åpne blomstrer sammen grenene; fra en avstand anlegget vil ha en gul cast. Søt Annie høstet før blomstene åpner ikke vil være like attraktive i ordninger og vil smake bittert i en te fordi sukker ikke ville være fullt utviklet.

•  klipp bare én eller to søte Annie grener fra hver plante. Høsting for mye kunne drepe en plante. Klippe grenene med beskjæringssakser nær bunnen av anlegget. Stilkene skal være tykk og solid; kraft er nødvendig for å kunne klippe grenene.

•  Bind kuttet endene av grenene sammen, setter ikke mer enn åtte grenene sammen i en bunt. Legg igjen en lang strand av hyssing hengende fra buntene. Forsiktig samle en brun papirpose over hver bunt. Dette vil hindre deg fra å miste droppet blomster og beskytte grenene mot lys.

•  Bruk lang hyssing til å henge hver bunt på et kjølig og tørt sted. Et skap, tørr kjeller eller pantry er gode valg. La buntene alene for ca to uker. Sjekk på dem og ta på blomster. Hvis blomstene er ikke sprø og smuldrete, la dem tørke i en uke.