Hovudside

Hvorfor er det så mye alger i My Pool?

by Walther

Hvorfor er det så mye alger i My Pool?

Selv svømmebasseng vedlikehold er ikke vanskelig, ting kan noen ganger gå galt. Alger kan komme plutselig og blomstre selv om du opprettholde din vann med jevne mellomrom. Ulike typer alger kan føre til en rekke symptomer i bassengvannet. Hvis du lurer på hvorfor det er så mye alger i bassenget, revurdere hvor ofte folk bruker bassenget sammen med andre forhold som kan føre til en endring i vannkjemi.

Typer


Flere typer alger ofte føre til problemer i svømmebassenget vann. Grønne alger er den vanligste. Det kan dukke opp plutselig når temperaturen er varm og bassenger er hyppig i bruk. Det er en av de enkleste bassenget alger problemer å behandle. Svart alger er bane av svømmebasseng eiere. Den har en hard, shell-lignende belegg som holder seg til basseng overflater og må kraftig skrubbet å bli fjernet. Gul alger, også kalt sennep alger, er også vanskelig å fjerne, men kan elimineres ved behandling. Rosa eller rød alger er egentlig ikke en alge, men en sopp som heter Paecilomyces lilacinus som kan føre til en slimete rosa eller grå film i bassenget.

Årsaker


Selv om du vedlikeholde din bassengvannet nøye, kan algeproblemer utvikles når algesporer føres inn i bassenget ved regn, vind eller ved forurensede badedrakter. Intenst sollys, varmt vær og tilstedeværelsen av nitrater i bassenget kan gjøre forholdene perfekt for algevekst. Alger ikke bare gjør bassengvannet ubehagelig, det kan tette pool filtre og forårsake mer bakterievekst i vannet. Det øker også behovet for mer klor i bassenget.

Behandling


Å fjerne alger fra svømmebassenget, først sjokkere vannet ved hjelp av 10 ganger så mye klor at du vanlig bruk. Dette bør være ca 10 deler per million av fritt klor. Kjør din pool filter i minst 24 timer for å tillate klor for å sirkulere gjennom vannet. Bruk en pool børste for å fjerne alger fra bassenget vegger og gulv, og vakuum basseng overflater. Legg en kommersiell basseng algaecide å drepe alger raskt. Fortsette å kjøre filteret inntil vannet er klart. Du må kanskje pusse veggene i bassenget i flere påfølgende dager for å fjerne alle algene. Retest bassenget vann og justere pH med saltsyre eller natriumkarbonat om nødvendig.

Forebygging


For å hindre vekst av alger i svømmebassenget, opprettholde riktig vannkjemien på en ukentlig basis i varmt vær. Sørg for at din filtreringssystem er i god stand. Pensle veggene og gulvet i bassenget og støvsuge ukentlig. Bruk en solar teppe for å holde rusk ut av bassenget. Skyll badedrakter etter bruk for å hindre forurensning.