Hovudside

Når Do Tulipaner Bloom i North Carolina?

by Walther

Når Do Tulipaner Bloom i North Carolina?

For mange gartnere, varsler ingenting ankomsten av våren som den fargeklatt tjent opp av vårblomstrende løker som tulipaner og påskeliljer. Selv om de fleste pærer, inkludert tulipaner, er plantet i høst og kan returnere i mange år etter planting, kan tulipaner være vanskelig å vokse som en staude i enkelte områder av Nord-Carolina. Riktig grunnarbeid og tulipan sorten utvalget kan produsere vellykkede våren blomstrer i flere år på rad.

Tulipaner i North Carolina


Mens vanligvis forestilt som en nederlandsk fenomen, er tulipan (Tulipa spp.) Opprinnelig fra det østlige Middelhavet og Sentral-Asia. Plantens opprinnelse peke på sine foretrukne forhold - det vil si, kule, tørre vintre og fuktige, milde fjærer. Hundrevis av sortene er tilgjengelige i en komplett palett av farger, og de kan plantes nesten hvor som helst, alt i hardførhet fra US Department of Agriculture hardførhet soner 2 til 10. De fleste typer tulipaner trenger 12 til 16 uker med tørt, kaldt vær til blomst skal. Tulipaner i Piemonte og fjellområdene i North Carolina kan behandles som stauder, så lenge pærer er valgt for den lokale hardførhet sone. I sin kyststripe hvor vintrene er milde og fuktige, pærer tendens til å råtne og er vanligvis plantet hvert år som en årlig blomst.

Bloom Tid


På grunn av Nord-Carolina svært varierende geografi og klimasoner, kan tulipaner begynner blomstring i kystområdene så tidlig som midten av februar og fortsetter blomstring gjennom midten av mai i den kjøligere fjellet og Piemonte soner. Hver rekke tulipan vanligvis blomstrer i to uker, så å plante en rekke sortar kan resultere i en tulipan sesong som varer i seks til åtte uker. De fleste hager i North Carolina kan ha en tulipan sesongen som varer fra begynnelsen av april til midten av mai.

Sortar for North Carolina


Gartnerens fantasi og design begjær er grensen når det gjelder å velge tulipaner for en North Carolina hage. Alle de følgende anbefalte varianter er hardføre i USDA sone 6 til 8 og utvalg i blomstringstiden fra veldig tidlig (mars) til veldig sent (midten til slutten av mai). "Demeter" er en veldig tidlig lilla blomstret type, fulgt neste på blomstring timeplanen ved gul "Yokohama" eller rød "Toronto." Midseason alternativene er mange, inkludert gul "Candela," rød-gul "Striped Apeldoorn," rød " diplomat "og den rød-hvit" Spring Song. "Allsidige sen-våren bloomers inkluderer rød-gul" Kees Nelis, "rosa" Gordon Cooper "og oransje blomsten" Jimmy ".

Veldig sent blomstrende typer er begrenset til USDA sone 7 og 8, og inkludere "Orange favoritt," den mørke røde "Burgundy Lace" og rosa "Sorbet."

Kjøp og Planting


Velge pærer som er store med glatt hud og ikke viser tegn til mugg. Pærer skal være fast, og selv små bulker vanligvis ikke skape noen problemer, avvise noen som har åpenbare myke eller mørke områder. Plant i høst før bakken fryser, vanligvis før Thanksgiving i de fleste områder av North Carolina, eller før Halloween i fjellsoner. De fleste typer må plantes minst 8 inches dyp. Planting nettsteder bør være godt drenert og rik på organisk materiale. Inkluder en sprinkling av godt kompostert husdyrgjødsel i hvert plantehull for å gi pæren en tidlig boost.