Ferskvann Frogbit Planter for et akvarium


Frogbit plantene flytende ferskvann planter som gjør en flott tillegg til en plantet akvarium. Flyteplanter hjelpe småfisk og yngel skjule fra større fisk samt gi steder for mikroorganismer å vokse. Mange fisk føler seg mer komfortabel med vern av plantene over dem. Frogbit er lett å vokse og vokser raskt forutsatt at det er nok lys tilgjengelig.

Amazon Frogbit


Amazon frogbit (Limnobium laevigatum) har rund til ovale blader på størrelse med en fjerdedel. Toppene er blanke, grønne og undersiden er blek gul-grønn. De tykke bladene er fulle av luft for å holde de små rosetter flytende. Røttene er veldig fine og kan vokse flere meter og rot i underlaget.

Amazon frogbit liker veldig sterkt lys i akvariet med minst to 40-watts lysrør. Jo mer lys tilgjengelig, desto raskere vil den vokse, men varme lys som metallhalogenider kan brenne det uten ventilasjon. Plantene sende ut løpere langs overflaten som produserer babyen planter. De til slutt vil danne en tett matte og må tynnes ofte slik at de ikke skygge de neddykkede anlegg. Amazon frogbit foretrekker temperaturer i de lave 70-tallet til lave 80-tallet, som er området for de fleste tropiske akvariefisk.

Spongeplant


Spongeplant (Limnobium Spongia), også kalt amerikansk frogbit, er svært lik Amazon frogbit bortsett fra den har hjerteformede blader med mørke flekker. Nye blader har en rødlig farge på dem når det er mye lys tilgjengelig. Rosettene er litt mindre kompakt enn Amazon frogbit når ikke vokst i tykke matter. Spongeplant fått navnet sitt fra de svampaktig undersiden av bladene for å holde den flytende.

I akvariet, er spongeplant bruk og stell det samme som Amazon frogbit. Anlegget kan brukes til å styre alger ved å forbruke overflødige næringsstoffer og gi deler av skygge for lite lys-elskende fisk og planter som lever i en svært lyse akvarium.

European Frogbit


European frogbit (Froskebitt) er oftest sett i dammer eller vann hager og er sjelden dyrket i akvarier. Den tåler kalde vintertemperaturer ved å danne knopper som synker til bunns i et kar og deretter re-spire om våren. European frogbit ser veldig lik spongeplant men har litt større blader som vokser opp til to inches. Undersiden er tykke og svampete og er farget lilla. Røttene vokser til 12 inches lang og ikke rot i underlaget.

Som andre flytende planter, European frogbit liker rikelig med lys. Det bør dyrkes i full sol i et tjern eller vann hagen og i svært høy lys i et innendørs akvarium. Det er svært tilpasningsdyktig til vannforhold og tåler temperaturer mye lavere enn tropisk akvariefisk.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler