Hovudside

Problemer med Økende Leyland Cypress

by Walther

Problemer med Økende Leyland Cypress

Leyland sypress er raskt voksende, eviggrønne, kjegleformede trær. De er populære som juletrær på grunn av det faktum at de er så raskt voksende og ikke utløse allergi. Leyland sypresser tåler kraftig beskjæring, og er ofte dyrket som sikring. Men det er mange spørsmål og problemer knyttet til voksende Leyland sypresser.

Rask vekst


Den Leyland Cypress er et raskt voksende treet. Den kan vokse så mye som 4 meter per år, noen ganger enda mer. Av denne grunn er det ikke anbefalt for bruk i bolig landskap. Det må være tungt beskjæres å inneholde veksten hvis brukt som en dekorativ treet. I tillegg er stammen og røttene av et ungt tre er ganske grunt og svak, og den raske vekst av treet ikke gir dem mye tid å styrke. De er utsatt for rot eller stamme råte hvis plantet i for dypt hull. Disse trærne har også en tendens til å liste opp eller falle over i en storm, så de bør satses når unge.

Sykdom


Den vanligste sykdommen som påvirker Leyland Cypress er Seiridium forderve. Det er også den mest ødeleggende, da det kan spre seg raskt gjennom treet. Berørte grener raskt blir brune og dø, og bør fjernes helt så snart som svarte eller brune flekker på dem. Det er ingen kjemisk terapi eller prevensjon for denne sykdommen. Leyland sypresser er svært utsatt for rot sykdommer. De to mest vanlige er Phytophthora rot råtne og Annosus rot. Begge disse vil føre til at treet for å dø sakte. I noen tilfeller, vil treet gradvis blir brune. I andre, vil treet plutselig slå rødbrun, og kan til og med falle over. Disse rot sykdommer er mest vanlig hos unge trær. Fordi root sykdom begynner underground, er det vanligvis ikke lagt merke til treet har allerede dødd.

Skadedyr og andre problemer


Bagworm er den vanligste insekt problem i Leyland sypresser, samt andre typer sypresser. Den aggressive bagworm kan helt kvitt et tre av alt bladverket i så lite som en uke. Det er vanligvis lagt merke til for sent å drepe insekt. Andre vanlige problemer når voksende Leyland sypresser inkluderer problemer med vanning. Over-vanning dreper mer Leyland sypresser enn noe annet problem. Under-vanning vil ikke drepe treet, men det vil i stor grad redusere veksten av treet. Trær som er nyplantede skal bare vannes to ganger per uke. Hvis været er veldig varmt, kan du bruke et drypp system. Forlat aldri stående vann rundt en Leyland Cypress.