Hovudside

Over gjødsling Orchids

by Walther

Over gjødsling Orchids

Orkideer trenger gjødsel. Imidlertid skader for mye gjødsel anlegget. Forstå hvor mye gjødsel orkide behov, hvor ofte å gjødsle og hva som skal skje hvis du gir orkideen for mye gjødsel.

Salt


Et tegn på over gjødsling er et salt bygge seg opp på jordoverflaten. Dette er spesielt merkbart hvis orkide er i en container. Jord vil ha en crusty utseende som er hvitaktig eller brun. Salt bygge opp i jord har en negativ innvirkning på hvordan planten vokser og blomster.

Symptomer på Over gjødsling


Røtter som stopper å vokse er et symptom på salt bygge opp i jord og gjødsel brenne. Inspisere orkidé for brune røtter eller døde rotspissene. Blad tips kan begynne å snu brun. På sympodial orkideer, bladene blir gule.

Flushing Roots


Ta av orkidé fra jord hvis gjødsel brenne symptomer. Skyll røttene med trykk lunkent vann fra springen. Skyll all jord av røttene. Bruk en frisk medium og en ny container å plante orkide. Hold orkide vannes etter behov for den spesifikke orkidé. Plasser orkide i et skyggefullt sted før anlegget viser tegn til vekst. Deretter flytte anlegget til et sted med nok lys for den spesifikke anlegget. Begynn en gjødsling regiment.

Ukentlig gjødsel


Hvis du vokser en orkide eller en samling av orkideer, bruke gjødsel en gang i uken, men det må være på den svake siden. En godt balansert gjødsel av 18-18-18 fortynnet i halvparten brukt en gang i uken gir de næringsstoffene som trengs av orkideer. Planter som vokser i bark trenger nitrogen, så 30-10-10 gjødsel fortynnet i halv fungerer. Vanne planten grundig før gjødsling for å hindre rot brenne.