Hovudside

Hvor mange stilker av Corn til Plant for en familie på 6?

by Walther

Hvor mange stilker av Corn til Plant for en familie på 6?

Erfaring er den beste måten å finne ut hvor mye av noen grønnsaker til å vokse som personlige preferanser og forbruk priser varierer vilt fra en husstand til den neste. Dette er imidlertid ingen hjelp til begynnelsen gartner. Så skjøte etater har utviklet grunnleggende retningslinjer for å hjelpe gartnere avgjøre hvor mye du skal plante. Å gi 40 aks per person i løpet av vekstsesongen, for eksempel, bør gartnere purke 240 stilker av søt mais å mate en familie på seks, ifølge Virginia Cooperative Extension.

Økende Corn


Søt mais tar opp store mengder hage plass; avhengig av variasjon, kan en enkelt 10-fots stilken gi bare ett øre av korn. Men hvis det er plass, er den søt, skarp smak av fersk mais verdt innsatsen. Sukker i sukkermais begynner å konvertere til stivelse i det øyeblikket den er høstet. Jo raskere det blir kastet inn i potten, er det mer søtt deilig det ferdige produktet. Ingenting kjøpt i en butikk kan sammenlignes med smaken av ørene trukket direkte fra hagen. Homegrown mais kan være tradisjonell gul eller gartnere kan plante stilker som vil produsere ørene av hvit, bi-farge, rød eller svart.

Planting


Korn er varmekjære av natur og skal ikke plantet inntil den gjennomsnittlige jordtemperaturen kommer opp i minst 60 grader Fahrenheit; Dette betyr vanligvis rundt gjennomsnittet dato for siste frost. Sår frøene 1 cm dype og 4 inches fra hverandre. Å oppmuntre pollinering, erstatte tradisjonelle hage rader med masse beplantning eller blokker av frøplanter. For eksempel, i stedet for å plante 16 frø i en enkel, lang rad, sår dem i en firkant lage fire korte rader med fire frø hver. Når spirene er ca 2 inches høy, tynn tomten, forlater en fot plass mellom planter.

Yield


Hver moden stilken av mais produserer én eller to i full størrelse aks, selv om mange varianter vil produsere en liten, men spiselig, tredje øre nær bunnen av stilken. I gjennomsnitt, for hver 10 meter av hagen plass, kan gartnere forvente å høste 10-20 full størrelse aks. Dette betyr at en familie på seks må dedikere 240 meter av hagen plass til korn for å sikre en tilstrekkelig avkastning.

Betraktninger


Det er mange faktorer som kan påvirke hvor mye mat en hage gir hvert år: vær, klima, sykdommer og skadedyr, for å nevne noen. En måte å skape større produktivitet er å velge high-yield søte liktorn, for eksempel "Jubilee" eller "Trucker favoritt." Ikke bare gjør disse ørene fylle godt ut, de også beholde mye av sin smak når det omsettes for langtidslagring. I tillegg, i varmere klima, gartnere ofte kan plante mais i den tidlige våren og igjen i tidlig høst, klemme to avlinger ut av en enkelt sesong. På alle områder, kan innhøstingen forlenges ved å plante blokker av mais hver uke fra våren til midtsommer, eller ved å plante flere varianter samtidig, forutsatt at de modnes på ulike priser.