Hovudside

Hva er lign Aloe Trees?

by Walther

Den lign aloe (Aquilaria agallocha) er et tre høyt verdsatt for sin harpiks, som har vært brukt i produksjon av parfyme og røkelse siden bibelsk tid. Treet er en eviggrønn, innfødt til India, Laos, Kambodsja, Vietnam, Bhutan, Malaysia og Indonesia. Aquilaria trær er nå beskyttet i de fleste land og innsamling av agarwood er ulovlig fra naturskog. Fremgangsmåter for fremstilling av harpiksen i plantasjetrær blir utviklet.

Beskrivelse


Ordet "lign" skiller dette treet fra vanlig aloe vera plante, som er en urteaktig saftig brukes i produksjon av kosmetikk og helbredende balsamer. Lign refererer til anlegg av et treaktig struktur, i motsetning til urteaktige planter. Lignin er woody fiber av disse plantene. Bibelforskeren Adam Clark skriver om lign aloe, "fra andre deler av Skriften finner vi at ordet betyr også en art av treet, kalles av noen sandal treet og av andre de Lignum eller tre aloe."

Bibelske Reference


Referanser til aloe trær vises flere ganger i Bibelen. Den mest kjente referansen er tidligst. I Numbers 24: 6, Bileam beskriver metaforisk Jakobs telt "som daler de spredt ut, som hager ved siden av en elv, som aloe plantet av Herren, som sedrer ved vannet." Fra denne referansen, noen forskere antyder at grenene av aloe eviggrønne må spres horisontalt, tilbyr skygge. Siden det er ingen bevis for at disse trærne vokste i Jordan-dalen på den tiden, andre bibelske forskere mener at denne henvisningen er bare poetisk, ikke bokstavelig.

Aloe som en Spice


Aloe som en duftende krydder vises i andre bibelvers, i kombinasjon med myrra

i Salme 45: 8 og John 19:39, med myrra og kanel i Ordspråkene 07:17 og

med en liste over krydder og trær i Song 04:14. Disse referansene indikerer at krydder ble brukt til parfyme klær og senger. Det nye testamente referansen forteller om Nikodemus bringe £ 100. av myrra og aloe å vikle Kristi legeme. Alle disse referansene i Aloe refererer til duftende harpiks av aloe treet og ikke til den saftige aloe plante, som ikke har noen merkbar duft.

Bruk i Øst Kultur


Harpiksen fra lign aloe treet, kjent som agarwood, er høyt ansett for bruk under islamske og buddhistiske kulturelle aktiviteter. I Japan er det brukt som en del av tradisjonelle røkelse seremonier. Selv duften er ikke like kjent for vestlige kulturer, røkelse, når det er tilgjengelig, er attraktivt