Hovudside

Slik unngår du at Scale på Redbud Trees

by Walther

Slik unngår du at Scale på Redbud Trees

Østlige redbud (Cercis canadensis) er en middels stor dekorativ treet, elsket for den nydelige rosa blomster som brast fra sine avdelinger i våren. Dessverre er redbud utsatt for en rekke skadedyr og sykdommer, med skala insekter å være en av de styggeste. De vil ikke drepe en redbud, men omfanget kan svekke den ved å suge sevje fra kvister, greiner og stammen. Skala kan kontrolleres med beskjæring og sprøyting, men det er bedre å forebygge angrep.

Bruksanvisning


•  Hunt for skala insekter på din eiendom. Skalaer er ikke gjennomført på vinden; de kommer fra andre planter. Se etter limrester, kalt honningdugg, at skala insekter skiller ut når de spiser. Hvis du finner en infisert plante, skjære vekk de skadede kvister og blader, og ødelegge dem. Skjære ned andre trær slik at grener ikke henge eller blande med judastre tallet.

•  Unngå bruk av bredspektrede insektmidler. Skala insekter har en rekke naturlige parasitter og rovdyr som kontrollerer sine tall. Blant disse naturlige fiender er maur, veps, lacewings og dame biller. Sprøyting all-purpose insektmidler nær redbud dreper disse gunstige bugs, og skalaen befolkningen, hvis det er en, vil ekspandere raskt.

•  Grow skadedyr-resistente planter, spesielt i nærheten av redbud. Plantearter som er innfødt til din region, velge bare de sunneste prøvene fra lager av en hederlig barnehage. Løse eventuelle insekt eller sopp problemer raskt når de oppstår, fordi sunnere resten av landskapet, jo bedre din redbud vil bli.

•  Hold redbud sunt og jord luke fritt. Redbuds trenger full sol, fuktig, godt drenert jord, og god plass for god luftsirkulasjon og lys penetrasjon i sine kalesjer. Bruk beskyttelse mot ugress ned, som noen skala insekter kan krype opp en luke og på redbud. Spre mulch 2 til 4 inches dypt i en 3-fots ring, med start 6 inches fra stammen for best resultat.