Hovudside

Hvordan Plant Evergreens

by Walther

Planting eviggrønne trær rundt hjemmet eller kontoret vil legge helårs farge til landskapet. Eviggrønne trær er spesielt populære i kaldere strøk, hvor landskapet kan vises goldt og livløs i slutten av høsten og vinteren etter løvtrær har mistet sine blader. Eviggrønne trær og busker legge til litt farge og liv til verftet i vintermånedene, og de er ganske lettstelt.

Bruksanvisning


•  Plant i høst eller våren, da dette vil øke den eviggrønne sjanse for å overleve. Ved midten av høsten, er evergreens bytter inn sin sovende fase. Dette gjør anlegget mer i stand til å håndtere stress forbundet med transplantasjon fra en kanne ned i jorden. Våren er også ideell for å plante evergreens siden de rike regner holde liv i anlegget, og vårens milde temperaturer bety termisk sjokk fra varmt vær er usannsynlig.

•  Velg et passende sted for den eviggrønne. De fleste eviggrønne arter gjøre det bra i full sol, mens andre trives med litt mindre sollys. De fleste evergreens har moderate vannbehov, så sjekk anlegget omsorg tag eller diskutere lys og vanning krav med de ansatte på ditt lokale gartneri.

•  Planlegg din plass effektivt hvis plante flere evergreens eller planting i nærheten av andre planter. Noen eviggrønne trær vil oppnå et bredt diameter som treet modnes, slik at treet kan kreve en avstand på ti eller femten meter mellom plantene. På den annen side, er eviggrønne busker som einer ment å mingle med nærliggende busker å skape en eviggrønn bunndekke, så den anbefalte avstanden mellom plantene kan være bare to eller tre meter. Konsultere anleggets tag eller gartneri ansatte for informasjon om avstand.

•  Grav et hull for eviggrønt tre, ved hjelp av diameter potten som en guide. Hullet må være dobbelt så stor som potten. Hvis det eviggrønne er i en 12-tommers potten, vil hullet må være 24 inches bred. Dybden av hullet bør være bare litt dypere (ca. en tidel dypere) enn høyden av potten.

•  Bland kugjødsel med jord som ble fjernet fra hullet. Den nødvendige mengde av kugjødsel, vil variere avhengig av størrelsen på anlegg og kvaliteten på kugjødsel. For eksempel, hvis du bruker en høy kvalitet kugjødsel som Black Cow, anbefales det at gartnere blande omtrent fire håndfuller (med begge hender) av kugjødsel i jorden for et anlegg i en 12-tommers potten. Kontroller emballasjen for informasjon om den anbefalte mengden for planting.

•  Plasser om lag en fjerdedel av jord (nå blandet med kugjødsel) tilbake i hullet.

•  Plasser vann inne i hullet ved hjelp av en slange. Fortsett vanning inntil hullet er ca halvfull med vann, og deretter la jorda fullt absorbere vann.

•  Fjern eviggrønne fra potten og plassere den på høykant ved siden av hullet. Bruk hånd jordfreser å forsiktig erte hverandre og løsne pot-bundet rot ball. Hvis jorda er tørr, vann anlegget før du prøver å løsne roten ballen.

•  Sett planten i midten av hullet. Punktet der anlegget stammen kommer inn i jord som kom i potten bør være på nivå med overflaten av omkringliggende terreng. Hvis planten ser ut til å sitte for dypt inne i hullet, fjerne den og legge litt mer jord.

•  Shovel jord og kugjødsel blanding inn i hullet, forsiktig pakking av jord ned rundt omkretsen av anlegget.

•  Opprette en åskam av jord rundt bunnen av den eviggrønne. Bruk hendene til å lage en to-tommers haug med jord som omslutter anlegget base. Den sirkulære ryggen av jord bør være den samme diameter som det opprinnelige hull. Denne ryggen vil forhindre at vannet strømmer bort fra anlegget.

•  Vann de nyplantede eviggrønne sjenerøst. Vanne nye eviggrønne daglig for den første måneden, med mindre det er betydelig nedbør (en tomme eller mer). Vann bør fylle området rundt bunnen av anlegget.

Tips og advarsler


  • Vann treet daglig hvis det er en forsinkelse før planting.
  • Bland alltid kugjødsel i jorda. Plassere anlegget i ren kumøkk vil "brenne" røttene, forårsaker ekstrem stress eller død.