Hovudside

Hvordan Grow engelsk Peas i en tomat Cage

by Walther

Hvordan Grow engelsk Peas i en tomat Cage

Voksende dine egne grønnsaker gir en lett tilgjengelig kilde til ingredienser til salater samt tilberedte retter. Erter er kjent for å være lettere å dyrke enn andre grønnsaker, og engelsk erter særlig krever lite vedlikehold hvis du plante frøene nøye og trene vinrankene til en støtte. Pole varianter av engelsk erter trenger noe som å klatre, og en tomat bur gjør en solid gitter.

Bruksanvisning


•  Dyrke en ni kvadratmeter plass til en dybde på 6 inches. Spre 3 inches av kompost over plassen og bland den inn i jorda. Plasser tomat buret i sentrum av den preparerte området.

•  Plant frø individuelt 2 inches dyp og linjeavstand 2 inches fra hverandre rundt omkretsen av tomat bur. Dekk frøene og vanne jorda for å fukte den grundig.

•  Se for frøene å spire. Fjern de svakeste plantene når spirene komme opp i 4 inches i høyden. La omtrent åtte planter rundt hver merd. Mate de rester frøplanter med lav nitrogengjødsel i henhold til instruksjonene på emballasjen.

•  Tren spirene å klatre i buret ved å manipulere dem forsiktig, innpakning tentakler rundt buret. Hold erteplanter vokser oppreist og adskilt fra hverandre for å holde luftsirkulasjon åpen.

•  Knip av tips av hver plante med neglene når den har nådd høyden av buret. Slakte ert pods når de er bare 1 til 2 inches lang for bruk i stir fry eller salater. Tillate pods å vokse seks inches lang før du plukker dem hvis du har tenkt å skall dem.

Tips og advarsler


  • Planlegger å vokse 30 erteplanter for hvert medlem av husholdningen for å sikre en brukbar størrelse innhøsting. For å bruke bur, har tenkt å bruke fire bur for hvert familiemedlem.