Hovudside

Betyr Brom Hurt Vinyl Liner Pools?

by Walther

Betyr Brom Hurt Vinyl Liner Pools?

Den vanligste formen for desinfiserende når det gjelder vann i svømmebasseng innebærer bruk av kjemiske desinfeksjonsmidler som brom. Brom i et svømmebasseng vann for å rense den kommer med en rekke fordeler. Bromerte svømmebasseng nytte av stabil og langvarig desinfeksjon evne. Spørsmål uunngåelig oppstår, men når det kommer til svømmebasseng overflater, som vinyl liners, og hva basseng desinfeksjonsmidler gjøre med dem. Heldigvis er brom i et svømmebasseng ikke skadelig for sin vinyl liner.

Bromerte Pools


Brom i et svømmebasseng er ikke hardere, på riktig nivå, på et basseng enn noen annen kjemisk desinfeksjonsmiddel. Faktisk vil brom i riktige mengder i et svømmebasseng later ingen lukt eller kjemisk lukt bak. For en bromerte svømmebasseng, bør brom være mellom 2 og 4 deler per million. Brom er veldig treg til å oppløse, skjønt, som er hvorfor det er bare lagt til bassenger via dispensere eller matere.

Brom Bleking


Fordi brom oppløses sakte i vann, har det aldri bare lagt direkte inn i et svømmebasseng. Når brom legges direkte til et svømmebasseng, det vil bosette til bunnen, ta kontakt med poolens flater. I tilfeller hvor sterke konsentrasjoner av brom gjør kontakt med et basseng overflate, vil bleking føre. Klor i store mengder, men vil også bosette seg i et svømmebasseng og kontaktflater, bleking dem ut også. Bromerte vann er ikke så hardt på vinyl pool liners som klorvann.

Vinyl Liners


En vinyl liner i et svømmebasseng kommer med noen fordeler, i tillegg til lav anleggskostnaden, som kan gjøre det til et ideelt valg i et basseng. For ett, svømmebasseng vinyl liners er relativt ikke-porøse i forhold til gips eller sprøytebetong bassenger. Fordi et basseng vinyl liner er ikke-porøs, vil det ikke skape algevekst, og det er i stand til å stå opp mot kjemiske desinfeksjonsmidler godt. Brom i vannet, da, ikke vil trenge gjennom den og undergrave det bakfra.

Liner Damage


Alle svømmebasseng vinyl liners kan bli skadet av dårlig balanserte kjemiske nivåer i vannet de holder i et basseng. I tillegg til å opprettholde brom i en vinyl liner basseng på anbefalt nivå, sørge for at bassenget pH er innenfor riktig område. For bromerte svømmebassenger med vinyl liners, opprettholde basseng pH på 7.2 til 7.6. Når pH og brom er feil i en vinyl liner svømmebasseng, rynker i liner resulterer ofte.

Betraktninger


Selv på brom nivåer på 10 ppm eller mer, vinyl liners i svømmebassenger er helt i stand til å utføre sine oppgaver uten problem. I alle svømmebasseng, uavhengig av desinfisering kjemisk eller overflate, er pH det viktigste aspektet av vannkjemi å overvåke. Du kan heve bassengvannet pH ved å tilsette natriumkarbonat og senk den bruker muriatic syre, etter anvisningen på pakken. For eksempel tar det ca 16 gram av saltsyre i en 10.000-gallon bassenget for å senke pH.