Hovudside

Florida oransje varianter

by Walther

Florida oransje varianter

Florida er statsministerkandidat for voksende appelsiner og andre sitrus, først og fremst på grunn av sitt klima. Appelsintrær begynne å bære frukt i løpet av tre til fem år etter å ha blitt plantet. Avling er generelt gjort fem på seks måneder etter at blomstene vises på grenene. Følgende er et utvalg av noen av de oransje varianter som finnes i Florida.

Navle


Vanligvis regnes som den beste frukt for å spise, er navlen oransje middels til stor og er vanligvis lett å skrelle og separat. Denne varianten er steinfrie og er identifisert av sin navle-lignende knapp på enden motsatt stammen. Navle appelsiner er lettest tilgjengelig i januar og februar, men moderne dyrkingsmetoder har tillatt dem å være tilgjengelig for forbruk fra november til mai.

Ambersweet


Den Ambersweet oransje er en hybrid av den lille Clementine mandarin, Orlando tangelo og en søt appelsin. Denne variasjonen er medium i størrelse og har en pære-lignende form. Den inneholder frø. Frukten generelt forfall i oktober og er høstet i desember. Det er ofte funnet som en kilde til appelsiner for huseiere i gården, men ikke som et tungt kommersialisert avling.

Valencia


Den lett peeling Valencia oransje har generelt vært den mest dyrket rekke oransje i Florida. Det har vært dyrket i delstaten siden 1870-tallet etter å ha blitt importert fra Portugal og Spania. Den har en tynn hud og er ofte brukt i saft. Disse appelsiner kan gå tilbake til sin opprinnelige grønn farge hvis de ikke blir plukket på topp modenhet. Imidlertid er det på innsiden av den oransje fortsatt saftig og spiselige.

Hamlin


Den Hamlin variasjon dyrkes primært for juice produksjon. Selv om det er en søt appelsin, er det vanligvis ikke er visuelt tiltalende, forlater dyrkere motvillige til å selge den i supermarkeder og dagligvarebutikker for å spise for hånd. Det ofte er dyrket i meter fordi den produserer modne appelsiner tidligere enn andre sortar. I enkelte områder kan Hamlin appelsiner være klar for å spise i oktober eller november.