Hovudside

Gratis informasjon om kokospalmer

by Walther

Gratis informasjon om kokospalmer

Kokos er den mest dyrket og anvendt mutter i verden. Den mest økonomisk viktig produkt fra kokosnøtter er den olje som anvendes i koking og for å lage såper og kosmetikk.

Trær


Høye kokospalmer vokse 80 til 100 meter høy, og dverg varianter variere. De har en glatt grå stammen som vanligvis er buet og hoven på basen. En krone av gul-grønn palmeblader opptil 17 meter lang sit på toppen av bagasjerommet.

Blomster


Kokos trær begynner å blomstre når de er 4-6 år gamle. Blomstrende grener dukke opp fra hylser som sitter blant bladene, hver bærer både mannlige og kvinnelige blomster. Blomstene er lys gul, og de mindre, mannlige blomster blomstre i slutten av grenene, mens de større, kvinnelige blomster blomstre nær bunnen.

Frukt


Kokosnøtter er runde til ovale med et hardt skall dekket med fiber. De er opp til 8 inches i diameter og 12 inches lang. Inne de har en hvitkjøttfulle lag som kalles kjøtt, og et hult sentrum som noen ganger er fylt med en væske som kalles kokosmelk. Umodne kokosnøtter er fylt med melk, som gradvis absorberes som mutteren modnes.

Krav


Kokospalmer tolerere brakkvann jordsmonn og salt spray, og finnes vanligvis langs sandstrender. De trives innover i tillegg, hvor de tolerere et bredt utvalg av jordtyper. De trenger full sol, et godt drenert jord, et minimum gjennomsnittstemperatur på 72 grader Fahrenheit og 30 til 50 inches av nedbør per år. De tåler sterk vind og midlertidig flom. Kokosnøtter vokser godt i Jordbruksdepartementet soner 10 og 11, som er essensielt frostfritt. De løvverk discolors og anlegget blir utsatt for sykdommer etter eksponering for frysetemperaturer.