Hovudside

Hvor å låse opp en innvendig dør

by Walther

Har du behov for å låse opp en innvendig dør fra utsiden for å få tilgang til et låst rom? Et soverom eller hjemmekontor døren er for privatliv og er ikke laget for å sørge for sikkerhet. Låser på innerdører har enkle knott vendinger eller trykknapper på spaker som setter en fjærbelastet tak på de ytre knotter. Disse er utilsiktet låst når du går ut et rom til tider. Av og til et lite barn uforvarende låser en dør i ferd med å lukke det. Å komme forbi dørlåsen fra motsatt side er dyktig med et enkelt verktøy til våren låsen åpen.

Bruksanvisning


•  Bruk en liten stjerneskrutrekker til å låse opp en innvendig dør med en slot - klinke. Noen interiør dørlåser har våren laster som trenger en vri for å åpne. Denne typen knott kommer med et sentralt verktøy som er liten og lett feilplassert. En spor hodet av en skrutrekker med en lang og slank innlegg passer inn i en mottaker inne i låsen som ligner på hodet av en skrue. Catch skrutrekker i sporet og skru til pop låsen åpen.

•  Bruk en binders for å åpne en trykkfjær lås. Brette to av svingene på en stor binders og rett inn i et innlegg.

•  Sett den utrettet binders inn i hullet i knotten eller spak. Skyv mot trykket gjerdet inne i låsen og vri håndtaket eller knott i begge retninger. Låsen vil pop åpne.

Tips og advarsler


  • Hold en utbrettet binders på øvre hylle av en av dørkarmer i huset for å bruke som en nøkkel når det er nødvendig.