Hovudside

Hvordan identifisere Spring pærer

by Walther

Hvordan identifisere Spring pærer

En seng av blomstrende krokusene, tulipaner og iris er et velkomment syn tidlig på våren, men uten kommersiell emballasje kan det være vanskelig å fastslå nøyaktig hva du plante når du begrave pærene i høst. Ifølge University of Illinois Extension, som definerer en "pære" som en underjordisk næringsstoff lagring struktur, er det fem typer pærer: true pærer, stengelknoller rotstokker, knoller og rotknoller. Akkurat som du kan fortelle en løk fra hvitløk av sin generelle form, størrelse og ytre dekselet, kan du identifisere hvilken type blomst vil blomstre om våren ved å undersøke sine pærer.

Bruksanvisning


•  Skyll alle jord fra pæren og undersøke dens form og utvendig skall. Hvis den er omtrent dråpeformet med små røtter som vokser fra en flat bunnplate, er det en sann pære. En jevn, papery skall, eller "tunika", indikerer at det er en tunicate pære, som inkluderer tulipaner, påskeliljer, hyasint, drue hyasint og Snøklokker, i henhold til Auburn University Institutt for hagebruk. Påskelilje, Hyacinth og tulipaner er store, sammenlignet med drue hyasint og Snøklokker, ifølge Colorado State University Extension.

•  Kjør fingeren nedover siden av boblen. Hvis det er små skalaer rundt sitt eksteriør det er en ikke-tunicate pære og vil vokse til en rekke lilje.

•  Skjær en av dine pærer i to med en skarp kniv. Hvis det indre av pæren viser ingen ringer, kan det være en corm, ifølge University of Illinois Extension. Bortsett fra å ha ingen ringer, knoller er generelt mindre enn de sanne pærer, med et bredere bunn (eller basalplaten) som røttene vokser. Corms er runde, solid og litt flat, i henhold til Ohio State University Extension, og kan ha en liten knopp på spissen. Krokusene er den primære vårblomstrende corm.

•  Sett din pære på bakken. Dersom det er mer horisontal enn vertikal og formet som en Knobby finger, er det en jordstengler. Rotstokker vokser bare knapt under jord og spredt horisontalt, med nye kimplanter som danner seg langs lengden av den kjøttfulle, rot-lignende struktur. Skjeggete iris og lilje-of-the-dalen er våren-blomstringen jordstengler.

•  Kjør fingrene dine over pære og føler for små knopper eller "øyne" på tvers av overflaten og for skjell eller en papery skall. Sjekk for en basal plate med røtter som danner nederst. Hvis det er små øyne over overflaten (som en potet) og ingen skalaer, tunika eller basal plate, er det en tuber, ifølge University of Illinois Extension. Spring-blomstringen knoller inkluderer buttercups og anemoner.

•  Føl overflaten av pære, deretter snu det og se om det er en basal plate. Hvis konsistensen er læraktig, og du kan ikke finne en basal plate, er det en tuberous rot, ifølge Ohio State University Extension. Rotknoller ligne hovne røtter med øynene på toppen. Begonier og georginer er i denne kategorien.

Tips og advarsler


  • Identifisere dine vårblomstrende planter med markører i hagen mens de blomstrer så du vet hva de er hvis du må grave dem opp når de er sovende.