Hovudside

Grønn Ash Tre Skadedyr og sykdommer

by Walther

Grønn Ash Tre Skadedyr og sykdommer

Den grønne ask (Fraxinus pennsylvanica) vokser til 60 meter høy med en 45-fots krone. Bladverket er mørkegrønne og blir gul i høst. Det er en raskt voksende treet som tilpasser seg forskjellige typer jord og vanning forhold. Den trives i US Department of Agriculture hardførhet soner tre gjennom 9A. Det er ofte sett på parkeringen øyer og som buffer strimler og medianverdier.

Boremaskiner


Flere typer boremaskiner angripe den grønne aske, men de vanligste er aske borer, lilla borer og carpenterworm. Askeboremaskiner fødte inn i lastebilen, vanligvis på jord linje. Deres destruktive atferd fører til at treet for å dø tilbake. Den lilla borer fører stammen og lemmer av treet for å svelle på det punktet der den kommer inn i treet, og carpenterworm larver bore seg inn i treet, og skyv sagflis og frass ut av hullet. Alle tre typer svekke og til slutt drepe treet. For å kontrollere boremaskiner, holde trærne sunne med gjødsling etter behov (teste jord for næringsstoffer hver vår) og ved vanning regelmessig under den tørre årstiden.

Rust og Leaf Spot


Ruster forårsake hovne kvister og forvrengt blader. Rust viser seg som små, gule sporer. Sykdommen skader ikke treet nok at kontroller er nødvendig, men hvis du merker noen blader med rustflekker, kan du fjerne bladene. Blad spot er en annen sykdom som forårsaker flekker på treet. Anthracnose er en type av bladflekker. De infiserte deler av de grønne aske bladene blir brune, deretter falle av treet for tidlig. Fungicider kontrollere rust og blad spot.

Canker


Canker forårsaker det berørte gren å dø tilbake. Hvis canker sprer, spesielt til stammen, dør hele treet. Sår cankers er forårsaket av skade på bunnen av bagasjerommet - vanligvis ved gressklippere. Hvis den grønne aske er såret om og om igjen, kan det hofteholder og dø. Sopp forårsake target-formet cankers. Soppene inn treet gjennom sår, så vokser sakte gjennom barken i løpet av høsten og vinteren. I vekstsesongen, danner treet callus vev rundt det berørte området, noe som gir canker et mål utseende.

Å kontrollere canker, pass på å ikke sår treet. Hvis et tre har allerede canker, kontrollere at treet ikke har rikelig med vann og mat. Dersom treet må beskjæres, beskjære tidlig på våren. Når beskjæring, fjerne døde og råtnende grener og løvverk. Hvis canker er på stammen, kan du klippe den canker ut; bare sørg for å dyppe skjæret i 10 prosent blekemiddel eller 70 prosent eddik mellom hvert kutt, for ikke å innføre canker patogener til de ferske kuttene.

Verticillium Wilt


Verticillium wilt er forårsaket av Verticillium Albo-Atrum, en jord-borne sopp. Det sprer seg internt og systemisk, og til slutt dreper treet. Symptomer inkluderer små, gule blader, blad svi, forkrøplet vekst og dieback av grenene. Det kan føre til en unormal, tung frø avling. Kontroll Verticillium wilt ved å holde trær velfødde og godt vannes. Fjern eventuelle infiserte grener og løvverk.