Hovudside

Hvordan bygge en provisorisk Peis for nødhjelp Only

by Walther

Hvordan bygge en provisorisk Peis for nødhjelp Only

Provisoriske ildsteder kan konstrueres nesten hvor som helst det er skitt. Jorden er en enkel å bruke og svært trygt-for-brann medium som kan formes som leire, når de blandes ordentlig, og dannet med hendene. Hvis du har ingen innendørs brann-åren, og strømmen er ute: du kan lage en enkel jord brann ildsted på murstein, stein eller noe sement eller brannsikre overflaten. Hold murstein eller sementblokker hendig for en nødsituasjon, og stable dem inn i et ildsted plattformen i de områdene best egnet til å generere mye varme som trengs. Hold griller, stekeplater og andre metallredskaper for å lage mat over denne brannen lett, så vel.

Bruksanvisning


•  Legg to bøtter med leire-tung skitt på din presenning. Noen folk faktisk danse på denne haugen til favorittmusikken, stampe, kronglete og squishing gjørma mix mens sakte tilsette vann. Trekk hjørnene av presenning sammen jevnlig inn i midten mens du fortsetter stomping og kronglete med føttene for å blande. Fortsett til det føles og ser ut som brøddeig. Dette er din stein eller murstein mørtel, og din viktigste forming og sculpting mix. Ikke tilsett mer vann enn nødvendig for en brøddeig-lignende konsistens, slik at det fortsatt som leire og formbar.

•  Flytt deigen lignende masse av jord / leire blanding på forhåndslagde stein, fliser eller brann-murstein base, og forme leire inn i en peis boks eller ildsted. Noen foretrekker å stable ildfast stein i ryggen og / eller sidevegger, og laste den fuktige jorden-mix bak dem mens trykke hardt, eller mortaring dem sammen. Installere eller forme noen hyller, kokestativ eller griller planlagt inne i brann-pit og matlaging området.

•  Bruk hendene og fingrene mens du arbeider for å danne boksen. Kna, trykk og bruke et verktøy til å bokstavelig talt sy øvre lag av fuktig jord inn i laget under for en meget sterk, monolittisk adobe shell vegg, eller brennkammer. Arne vegger trenger å være så tykk som mulig og samtidig opprettholde en attraktiv form for beste varmestråling. Jorden er det beste medium for holding, deretter slippe varmen som luften kjøler. Det fungerer mye bedre enn ildfast stein. Forvent denne prosessen for å ta en ettermiddag, minst.

•  Earthen brann ildsteder vil tørke ut som rock, og bli sparket som leire hvis en stor varm brann brukes. Dette betyr ikke at det vil være vanskelig å de-konstruere, imidlertid. Earthen adobe kan bli brutt i stykker med en hakke, en maul eller en annen lignende verktøy når det ikke lenger er nødvendig. Forme en halv kuppel fra baksiden åren veggen, over brannområdet, slik at røyk kan kanaliseres der ingen skade vil oppstå. Nærhet til en varmeventil eller vindu er best.