Hovudside

Hvordan Grow en søtpotet Vine Outdoors

by Walther

Hvordan Grow en søtpotet Vine Outdoors

Det finnes to typer av søtpotet vinstokker som kan dyrkes lett i en utendørs container eller hage seng. En variasjon er dekorativ, har fargerike prangende blader og en bitter-smake tuber som ikke er bra å spise. Den andre varianten er vegetabilsk og vokser like kraftig, men er ikke fullt så fargerik. Sin tuber er deilig å spise. Når du har forberedt sengen eller container, og valgt hvilket utvalg av søtpotet vintreet du ønsker å vokse, er fremgangsmåten for stell og vedlikehold er stort sett de samme.

Bruksanvisning


•  Kjøp en søt potet på matbutikk. Sjekk for å være sikker på tuber er fast, har ingen sår eller mugg, og har rikelig med "øyne" for spirende. Gjør det samme på et hagesenter hvis du ønsker å vokse en dekorativ søtpotet vintre.

•  Fyll en bred åpning, gjennomsiktig glasskrukke med vann. Før den spisse ende av søtpotet i vannet, slik at den nedre halvdel er under vann. Anker med tannpirkere slik at poteten ikke faller i. Sett i et solrikt område før det spirer grønne skudd fra toppen og sidene --- vanligvis tre til fire uker.

•  Klargjør en stor container eller hage plass ved å fylle med rik, fuktig blomsterjord. I hagen, sørg for planting området er 2 meter fra andre planter.

•  Skjær bort toppen av tuber som inneholder vinstokker med en skarp kniv og plante den i beholderen eller hagen. Hold fuktig som røtter begynner å utvikle og vinrankene begynner å spre seg. Tilsett en klype granulær plantegjødsel til vanning annenhver uke for beste vekst.

•  distribuere flere søtpotet vinstokker som det opprinnelige anlegget smitter over på siden av beholderen eller skaper frodig bunndekke i hagen. Knip av vintreet ender og rot i aa klart glass container full av vann. Putt dem i jorda når røttene er en tomme eller to lang tid å fylle ut bare flekker.

•  Hold jorden fuktig gjennom hele vekstsesongen. Søtpotet vinstokker vil wilt raskt uten tilstrekkelig vann, men returen like fort når de har hatt en god, dyp drikke.

•  Ta stiklinger innendørs i høst før den første frosten til å forplante nytt lager for neste vår.

Tips og advarsler


  • Grave opp knollene i høst før den første frosten for en velsmakende godbit, hvis du har vokst grønnsaks rekke søtpotet. For dekorative varianter, grave opp knollene og lagre dem for vinteren for neste års eliteplanter. Uansett, det er en flerårig avkastning på en liten investering.