Hovudside

Den tryggeste Puter

by Walther

Den tryggeste Puter

Ved valg av en pute hensyn til størrelsen av puten, så vel som hvilket materiale den er laget. En godt laget pute kan forbedre puste ved å heve hodet litt under søvn. Å hindre kvelning, ikke gi et barn under 2 år en pute, og fjerne utstoppede dyr og puter fra sengen.

Størrelse


Den tryggeste puter for barn er de som er tynne og bare litt større enn barnets hode. Store, tykke puter kan utgjøre en kvelningsrisiko, spesielt for små barn. Velg reise- eller camp puter som er 2 til 3 inches tykke.

Materialer


Gås og fjær ned gir langvarig komfort, men kan forårsake allergi eller bli for fluffy. Ull og bomull puter er naturlig hypoallergene og motstå støvmidd, noe som gjør disse puter et godt valg for allergikere. Syntetiske puter som skum eller latex gir vanligvis god støtte og er allergen-fri. Når du velger en skum pute, velge en høy tetthet type som ikke vil bryte ned raskt.

Allergen-Free Puter


Puter innkapslet i allergen reduserende plater redusere mengden støv midd allergener i puter og redusere langsiktige behovet for inhalasjonssteroider hos barn med astma og husstøvmidd allergi, ifølge en studie av American Academy of Pediatrics. Hvis du eller barnet ditt lider av støv midd allergi, bør du vurdere å bruke en innkapslet pute og madrass.

Erstatning


Bytt ut puter hver 12 til 18 måneder. Eldre puter mister sin form og kan ikke støtte hodet og ryggen ordentlig. Dessuten er puter ofte forurenset med støvmidd og bakterier.

Fasthet


Tenk over hvordan du sover når du velger en pute. En god pute løfter hodet litt for å forbedre puste. Hvis puten er for høy, men ryggraden og nakken kan bli forskjøvet, forårsaker rygg- og nakkesmerter. Hvis du sover på ryggen eller magen, velge en fast, flat pute. Hvis du sover på din side, velger du en tykkere pute for å støtte nakken.