Hovudside

Hvordan Grow en Balsa treet

by Walther

Balsatre er det vitenskapelige navnet for balsa treet. Denne eviggrønne treet vokser naturlig i varme, fuktige områder i Sentral- og Sør-Amerika. Balsa trær krever tropisk klima med høy luftfuktighet. Disse trærne kan nå en moden høyde på 60 til 90 meter i løpet av 10 år. Med riktig pleie, kan du nyte denne raskt voksende evergreen i ditt eget tropiske landskapet.

Bruksanvisning


•  Fyll en 4-tommers nedbrytbare pott med potting jord tidlig på våren. Scatter fire eller fem frø over toppen av jorda. Bruk viskelær enden av en blyant for å trykke frøene i jorda, sette dem til en dybde ca tre ganger diameteren deres. Trykk forsiktig jord over frøene.

•  Dekk bunnen av din spillbrett med et enkelt lag av små grus. Sett din nedbrytbart potten på grus. Anvende en tynn strøm av vann over overflaten av jorden i potten inntil noen få dråper av fuktighet dukke opp fra bunnen av potten. Plasser en løs stykke plastfolie over overflaten av potten, dekke det over kanten av dryppskålen for å lage et telt.

•  Plasser potten på et sted som mottar minst 8 timer med sollys. Hold jorden jevnt fuktig ved å legge vann til dryppskålen når grusen i skuffen tørker ut. Ta av plastfolie når spirene begynner å dukke opp fra jorda, vanligvis innen en uke til 10 dager.

•  Tynne de unge spirene etter de produserer sin andre sett med blader. Knip av stilkene av alle, men den sterkeste frøplante, slik at bare ett balsa anlegg i din biologisk nedbrytbart potten.

•  Velg en plassering for balsa tre som gir god drenering. I naturen, balsa trær normalt vokser på høye områder av bakken mellom vannforekomster. Bruk en skuffe til å løsne jorda i din valgte området til en dybde på ca 12 til 18 inches. Grav et hull i din løsnet jord. Gjør dybden av hullet lik dybden av det biologisk nedbrytbare potten. Sette hele potten i hullet og scoop den tilbakefylling rundt kantene, fylle rommet rundt potten. Tamp ned i jorden for å fjerne store luftlommer.

•  Vann din balsa tre regelmessig for å holde jorda rundt røttene litt fuktige. Beskjære din balsa tre å fjerne ødelagte eller grodde grener. Fjern avskjær fra området rundt treet for å unngå å introdusere sopp- og bakteriesykdommer. Balsa vokser raskt og enkelt, krever lite stell.