Hovudside

Hvordan virker en baseboard Heater fungerer?

by Walther

Typer av Baseboard Oppvarming


Det er faktisk to typer baseboard varme som kan installeres i et hjem: den mer kjente elektro, og det varme vannet. Enhetene som er installert i rom av hjemmet ser det samme og de fleste vil ikke vite forskjellen på et øyeblikk, men de begge arbeidet på ulike måter.

Elektrisk


Med en elektrisk baseboard varmeapparat, spoler er inne i enheten koblet til en strømforsyning. Når den er slått på, spoler varme opp og varme luften inne i enheten. Som luften i enheten varmes, stiger den og erstattes med kald luft som fremdeles er i rommet blir oppvarmet. Når temperaturen i rommet stemmer innstilt temperatur på enheten, vil enheten slå seg av før temperaturen synker igjen. Med eldre modeller, vil enhetene bare ha en av og på-bryter, noe som betyr at de vil trenge å bli overvåket mer nøye og ikke forlates uten tilsyn. Elektriske enhetene er lett erstattes hvis de brytes ned, og bare den ene enheten som bryter må byttes ut, noe som betyr at de er kostnadseffektive.

Varmt Vann


Med varmt vann baseboards, blir vannet varmet opp av en ovn og pumpes gjennom baseboards i hele huset. Oppvarmingen av rommene fungerer på samme måte. Luften inne i apparatet varmes opp og stiger, og erstattes av kaldere luft fortsatt i rommet. Vannet ovn er kontrollerbar, noe som er bra siden det tar litt tid å varme opp vannet i ovnen og sende den til alle rom. Denne tidsforsinkelse betyr en person har for å sette termostaten til å øke temperaturen i et hus i minst en time før han ankommer hjemmet, slik at det faktisk vil være varm. På pluss-siden, vannbaseboards er svært effektiv. Meste all varmen fra vannet blir overført til den omgivende luft.