Hovudside

Peisovn Safety

by Walther

Peisovn Safety

Mange huseiere velger å installere en vedovn på grunn av den gode lukten den utstråler. Visse sikkerhetsprosedyrer må følges for å redusere sjansen for farer.

Installasjon


Når ha en vedovn installert, er den beste personen til å gjøre det en profesjonell. De er ikke ment å bli plassert i en garasje eller et annet område i hvilket damp fra veden kan bygge seg opp, noe som kan være helsefarlig.

Stove Setup


Gulvet eller overflaten under kokeapparatet bør være varmebestandig i tilfelle et kull eller andre brennende materiale faller ut av ovnen. Ovnen må ikke komme ut i en skorstein som brukes av et annet apparat i huset. Dette kan øke sjansene for en brann og av eksponering for karbonmonoksid.

Vedlikehold


Komfyren, flue og rørene til komfyren skal inspiseres og vedlikeholdes årlig av en profesjonell. Hvis du bruker ovnen ofte, vil avtrekket må rengjøres mer på grunn av oppbygging av kreosot, som kan føre til pipebrann.

Trygg bruk


Aske er best kastes i brannsikre beholdere og holdes unna barn. Den bør ha et lokk og stues bort fra materialer som lett brenne. Holde et brannslukningsapparat i nærheten og ha røykvarslere installert i hele huset også gi en større grad av sikkerhet.

Forebygging / løsning


Holde deg og familien din trygg med en peisovn innebærer utdanning, bevisstgjøring og bruke ovnen korrekt. Barn som forstår farene ved komfyren, reglene når det blir brukt og som er under oppsyn når du er nær det har mindre sjanse for å bli skadet.