Hovudside

Deler av en Dørhåndtak

by Walther

Deler av en Dørhåndtak

For et stykke maskinvare få av oss gi mye tanke til i det hele tatt, dørhåndtak er et produkt av mekanisk og låsesmed engineering og er mer komplisert enn sine brassy eksteriør kan du tror. Dørhåndtak og knotter uten tastet låsemekanismer har alle komponentene som er oppført nedenfor, lagre for sylinderen, som driver låsen.

Knott eller håndtak


Du berører dem hver gang du går inn eller ut av huset. Selv om de kan være spak-formet eller rund og laget av alt fra legeringer til glass, har håndtaket to hovedfunksjoner: Det fungerer som et håndtak når du åpner en dør, mens den glir også bolten fra dørkarmen og frigjør døren fra sin lukkede stilling.

Tommelen Piece


I tilfelle av dørhåndtak som ikke roterende dørhåndtak, blir en tommel stykke montert over håndtaket som et middel for å skyve bolten ut av dørkarmen. Fjærbelastet, tommel stykker automatisk tilbake til lukket posisjon når trykket er sluppet ut fra dem, utvide bolten å holde døren lukket igjen.

Bolt


Noen ganger referert til som den fjærlåsen, det stykke som strekker seg utover fra siden av døren inn mot karmen er bolten. Bolter er festet til håndtaket ved hjelp av enkle spaker og trekkes inn når håndtaket dreies. Et riktig innstilt bolt vil være fjærbelastet for å gå tilbake til lukket posisjon på egen hånd, og bolter som tjener som den primære lukkemekanisme på døren din (ikke deadbolt låser) er konturer å tillate dem å trekke på egenhånd når du lukker døren din .

Dekkskiven Plates


Noen ganger referert til som rosett plater, disse platene er de metallbeslag som skrue sammen på begge sider av døren for å holde dørhåndtaket på plass og holde den sikret fra utsiden. Platen som omgir bolten på kanten av en dør er også en rosett plate.

Sylinder


Hvis døren er utstyrt med en lås tilgjengelig med en nøkkel, som med de fleste ytterdører, driver en sylinder låsen. Stand til å bli byttet ut av dørhåndtak uten å erstatte det full hardware, sylindere har et sett av pinnene i forskjellige lengder som slår og slipper bolten når nøkkelen settes inn. American-style sylindere montere til escutcheon, mens europeiske stiler forlenge mellom escutcheons og er festet til døren med en skrue på innsiden av døren.