Hovudside

Hvordan å beskjære døde greiner på et Norge Spruce

by Walther

Hvordan å beskjære døde greiner på et Norge Spruce

Modning 40 til 60 meter høye og 25 til 30 meter bred, utvikler et Norge gran (Picea abies) en godt strukturert, oppreist men konisk form med litt beskjæring vedlikehold. Av og til kan vinder bryte en gren, eller alderdom fører de laveste skraverte lemmer for å dø. Den gjennomsnittlige gartner kutter grener ganske lett hvis de døde lem er ikke mye over 10 til 15 fot. I tilfeller der Norge gran vokser høye og døde grener forbli høy i trekronene, kan du kontakte en sertifisert og limt profesjonell arborist å lette beskjæring. Hans utstyr og know-how fullfører oppgaven til fordel for alle, inkludert grantre helse.

Bruksanvisning


•  Fjern døde grener nærmest bakken først. Dette gjør at du kan plassere en A-ramme stige nær treet for å bidra til å nå grener gradvis høyere.

•  Bryt av døde grenen ender, slik som de tørre, skjelett kvister som dingle og begrense tilgangen eller visning av prosjektet. Siden lem er allerede død, ikke bekymre deg om hvor rent de døde kvister brekke av. Unngå juling døde lem til nærliggende live, sunne lemmer for å hindre brudd på dem.

•  Velg riktig beskjæring verktøy for diameter gren. Hvis grenen er lavere enn 3/4-tommer i diameter, håndbeskjæringssakser nok, men hvis det er mellom 3/4-tommers og to inches, bruker beskjæring. Store grener kaller for en håndholdt beskjæring så eller enda en strøm motorsag. Bruk av motorsagen legger mer fare og behov for sikkerhet og bedre støtte utstyr for å få jobben gjort.

•  Ta tak i døde gren med din ikke-cutting hånd for støtte mens du beskjære inn i død ved. Tykke skinnhansker kan legge til komfort eller bedre grep på grenene, spesielt hvis små sylindriske stubber forbli på grenene. Gjør beskjæring kutt på små greiner (håndbeskjæringssakser eller beskjæring) 1/2-tommers over en gren veikryss eller hovedbagasjerommet.

•  Gjør en innledende tilbake snitt med en beskjæring sag på grener større enn 3 inches i diameter. Omtrent 12 til 18 inches fra trestammen, så om lag en fjerdedel av veien inn i filialens undersiden. Dette kuttet lindrer vekten over grenen når du gjennomfører din vanlige saging kutt, slik at grenen å falle av uten knuste eller opprette taggete ender.

•  Sag ned på de døde gren på innersiden av de under kuttet, 2 til 3 inches nærmere stammen. Ta tak i grenen med den ledige hånden for å stabilisere den. Når du kutter gjennom minst halvparten av diameteren av grenen på oversiden, trykker du ned og bryte den ytre rekkevidden av den grenen av eller fortsette å så og ha tyngdekraften trekker naturlig grenen ned.

•  Ta tak i 12- til 18-tommers spire av grenen basen igjen på bagasjerommet og plasser sagbladet 1/2 til 1 cm fra stammen eller hovne krage ved siden av stammen. Så gjennom stussen fra toppen, noe som gjør et rent kutt for å fullstendig fjerne den.

•  Sett opp en A-ramme stigen og plassere det å få best tilgang til høyere døde grener i Norge gran. Alternativt, beskjæring sager ofte feste til justerbare forlengerstenger for å tillate gartneren å forbli på bakken, men likevel nå høye grener for å så mot stammen.

Tips og advarsler


  • Norge gran ikke spire ny nål vekst fra golde deler av en gren. Hvis grenen tips er gul eller miste nåler, vurdere den grenen døde (eller snart) og ta hele lengden.
  • Trimme noen hengende tynne døde kvister på Norge gran ved å kutte dem hvor som helst grønne nåler forbli, ved hjelp av håndbeskjæringssakser. Ikke skjær de døde kvister i en rett linje; opprettholde grasiøs, taggete hengende vane av gran løvverk.
  • En fallende gren er farlig og kan gjøre en stige ustabil.
  • Ikke sviske når det er vind.