Hovudside

Hvordan Grow Nigella damascena

by Walther

Hvordan Grow Nigella damascena

Nigella damascena har en nydelig felles navn, Love-in-a-Mist. Det refererer til titt-tei natur blomsten gjennom blå Lacy bracts. Anlegget er også kalt vill fennikel, og kan anvendes for å sette smak på maten. Nigella damascena er en fjær årlig som må bli seedet og spirer i høst. Spirene overvintre og produsere fjærlett løvverk. De lyse blå blomster blir tykke, runde frø pods som ofte brukes i blomsterdekorasjoner. Hver pod bærer store mengder av de små svarte frø som spres lett. Fjerning av frøkapslene er anbefalt med mindre du ønsker Kjærlighet-in-a-Mist i hvert hjørne av hagen din.

Bruksanvisning


•  Sow Nigella damascena i høst eller tidlig på våren. Blomsten ikke transplantere vel så finne en permanent plassering for anlegget i full sol til å del-sol plassering. Tømme seng av ugress og røtter. Spre 1 til 2 inches av kompost over toppen av jordsmonnet for å danne et næringsrikt medium spiring.

•  strø Love-in-a-Mist over forberedt seng og rake å gjøre visse frøene har kontakt med jord. Tåke sengen til jord føles våt når du stikke fingeren i den andre knoke. Spiring av frø bør skje i to uker.

•  Thin spirene til en avstand på 8 til 12 inches hverandre. Nigella damascens vil vokse 36 inches høy og få litt buskete med bregne-lignende bladverk. Resow frø igjen på dette tidspunktet. Love-in-a-Mist har en kort blomst tid som kan forlenges med påfølgende såing. Denne praksisen sikrer at når de eldste plantene ferdig blomstringen, vil neste generasjon bli starter.

•  La spirene til å vedvare gjennom vinteren. De er kaldt hardfør og vil gå i dvale og deretter begynne å vokse igjen om våren. Purke en avling av Nigella damascena i svært tidlig på våren som skal blomstring på sensommeren og tidlig høst. På denne måten har du en lang sesong av blomster fra blomsten, og det vil gi en sammenhengende stand.

•  Hindre en befolkningseksplosjon ved å fjerne blomsterhodene etter at de er brukt. Når plantene dø tilbake i høst, spre en 3-tommers lag av gjødsel i hagen sengen for å legge til næringsstoffer og rehabilitere jorda for neste serie av Nigella damascena.