Hovudside

Hva gjør Calla Lilies symboliserer?

by Walther

Hva gjør Calla Lilies symboliserer?

Calla liljer er pærer innfødte til Madagaskar, hvor de vil blomstre som helst på året, gitt varme vekstforhold og rikelig med lys. Denne kapasiteten, sammen med sin uberørte hvite spathe på toppen av en lang, grasiøs stilk, ledet utviklingen av deres symbolikk.

Historie


Romerne tvangs blomstret calla lilje pærer innendørs ved vintersolverv å representere oppvåkningen av lyset fra den mørke vinteren. Den falliske natur spadix innhyllet i singelen, myk, unfurling spathe gjorde det en svært sensuell symbol.

Bryllup og begravelser


I andre halvdel av det 18. århundre, ble calla liljer introdusert i USA. De ble straks populær som et bryllup blomst, som representerer den elegante skjønnheten av bruden og uberørt hvit renhet. Ifølge "Stories i Stone: A Field Guide to Cemetery Symbolikk og Ikonografi," denne epoken er også det som ble kjent som gullalderen i amerikansk kirkegårder. Symbolikken som et bryllup blomst raskt oversatt til begravelser tradisjoner og kunstverk for å symbolisere ekteskap og eleganse.

Kunst og filosofi


Takket være seksuell tolkning av Calla lilje foreslått av Sigmund Freud, populariteten til Calla liljer rose og deres betydning skiftet. Artister som Diego Rivera og Georgia O'Keeffe omtalt Calla liljer fremtredende i sitt arbeid. Ifølge "Georgia O'Keeffe og Calla Lily i American Art, 1860-1940," Georgia O'Keeffe stadige og fokusert gjengivelser av Calla liljer forsterket den sensuelle feminine symbolikk av blomsten og earner henne tittelen "damen av liljene . "