Hovudside

Hvilken farge Tinted Lighting Do Plants Like?

by Walther

Hvilken farge Tinted Lighting Do Plants Like?

Lys strømme ned til jorden fra solen synes klart for det menneskelige øyet, men i virkeligheten består av alle fargene i det synlige spekteret, fra rødt til fiolett. Planter er avhengige av lys for å produsere mat for seg selv, men de bruker forskjellige bølgelengder, eller farger, innenfor det lyset annerledes. Du kan påvirke hvordan plantene dine vokse med fargen på lyset du utsetter dem for.

Røde Bølgelengder


De røde bølgelengder er den lengste av det synlige lysspekteret. I naturen, plantene får rikelig rødt lys når bolig i skyggen av andre planter eller under et tynt lag av jord, noe som forklarer hvorfor planter oppfører seg som de gjør når de mottar rødt lys.

Planter som ikke er tilpasset å vokse i skyggen vil bli høy og spinkel når de utsettes for rikelig rødt lys. Rødt lys signaler til dem at de vokser i skyggen og trenger for å nå bedre sollys for å produsere nok energi til å overleve. Planter langstrakt i håp om å nå bedre kvalitet lys.

Absorpsjon av rødt lys bidrar også planter måle daglengde, som tillater dem å blomstre på et bestemt tidspunkt i løpet av året. For å blomstre, må innendørs plantene får riktig mengde rødt lys.

Blå bølgelengder


Blå bølgelengder er kortere og forekommer ved den motsatte ende av det synlige lysspekteret fra rødt. Blått lys er den mest effektive bølgelengden til å produsere energi for anlegget, så det er ikke overraskende, planter absorbere det i større mengder enn noen annen bølgelengde. Blått lys oppfordrer planter å danne tette grønne vekst.

Grønne Bølgelengder


Mens plantene absorberer store mengder blått og rødt lys bølgelengder, absorbere de svært lite grønt. Grønne bølgelengder er den minst effektive på å generere energi for planter, så de avvise dem. Din oppfatning av refleksjon av disse avvist grønne bølgelengder er det som gir plantene deres grønn farge.

Velge Lights for innendørs planter


Velge et lys for plantene dine avhenger delvis, på dine forventninger til at planten. For løvverk potteplanter eller start frøplanter, er blått lys det beste valget. Det oppmuntrer til en kompakt vekst vane og løvverk vekst. Spesielle vokse lysene ofte inkluderer en høy balanse av blått lys. Lysrør også gi blått lys, med kjøle- og oppvarmings hvite rør det beste valget for planter.

Hvis du vil at plantene til å blomstre innendørs, vil plantene dine trenger også en kilde til rødt lys. Fordi planter bruker rødt lys som en tidtaking enhet, mengden av rødt lys de mottar hver dag avgjør om de blomst eller ikke. For eksempel, vinter-blomstrende planter som jule kaktus eller julestjerne vil blomstre når de får bare 10 timer med lys, som viser til dem at vintersesongen har kommet. Sommer-blomstrende planter blomst når de mottar lang varighet av rødt lys.

Glødepærer gir planter med røde bølgelengder, hvis du ikke ønsker å investere i mer kostbare vokse lamper. Bruker ca 30 watt glødelampe for hver 100 watt fluorescerende. Ved hjelp av rødt lys alene kan forårsake planter til å bli spinkel.