Hovudside

Ved å plante løker

by Walther

Don 't plante disse pærene ennå. Bare fordi de kommer i butikkene betyr ikke det tid for å plante dem. Barnehager og forhandlere begynne selger pærer på sensommeren, flere uker før det er tid for å plante i ditt område. Selv om du bør absolutt kjøpe pærene mens de er friske, holder seg på planting før jordsmonnet er avkjølt for å gi dem den beste starten. Riktig tid for planting vil variere i henhold til ditt område og pærer du ønsker å vokse, men en tommelfingerregel er å vente til jorda i en dybde på 6 inches er 60 grader.

Bruksanvisning


•  Planlegg å plante blomsterløk i september hvis du bor i sone 2 og 3; Oktober i sone 4 og 5; November i soner 6 og 7; og desember i sone 8. Hvis du bor i sone 9 du bør kjøpe pre-kjølt pærer, ellers vil det være nødvendig å koble dem i kjøleskapet i tre måneder.

•  Velg et område som mottar minst seks timer med sollys hver dag med løs godt drenert jord. Till jorden til en dybde på åtte inches og legge godt råtnet gjødsel eller kompost til eksisterende jord. Bland dette godt. Hvis du har leire eller sandholdig jord, må du endre det godt å gi et rikt friable jord for optimal vekst.

•  Plante pærene med den spisse ende opp til en dybde på 3 til 4 ganger høyden av pæren. Hvis du går glipp av planting dato for ditt område, kan du fortsatt plante løkene, men plante dem til en dybde på 6 inches og mulch med flere inches av høy eller annet mulch. Plante grupperinger i oddetall med fem eller flere for best effekt. Plass store pærer seks inches hverandre og små pærer 2 eller 3 inches hverandre. Lag små og store pærer i samme område ved å plante større pære først og dekker med jord. Plante mindre pære på riktig nivå og dekke. Firmaet jorda med hendene.

•  Mulch og vann grundig. Hold jorden jevnt fuktig for å stimulere veksten av røtter. Gjødsle om våren med en blanding av like deler av beinmel, green, og blodmåltid. Gjelde for matjord rundt pærer og vann godt.