Hovudside

Typer av Crystal Stones

by Walther

Typer av Crystal Stones

Krystaller er strukturer av mineraler som danner inn i bergarter gjennom mange år. IThey kan vokse i fjellhuler, på lava steiner, og selv på toppen av andre krystaller. Krystall steiner blir ofte gjenkjent for sin åpenhet og er oftest kjent som kvarts.

Macrocrystalline Quartz


Macrocrystalline Kvarts er den vanligste typen av kvarts og er ofte referert til som kvarts. Bergkrystall eller stein kvarts er noen ganger tenkt på som den ideelle kvarts. Det er klar, fargeløs, og i enkelte regioner er kjent som "mountain kvarts" fordi det er ofte funnet i Alpene.

Ametyst er kjent for sin lilla farge, men kommer også i nyanser av rødt, grått og lilla. Rosenkvarts skiller seg ut fra andre kvarts varianter fordi det er rosa og aldri virkelig gjennomsiktig. Rosa kvarts er lik ametyst, men er ikke i samme kategori, fordi det er gjennomskinnelig og vokser i et annet miljø.

Andre vanlige kvarts typer er blå kvarts, citrin, aventurine og røykkvarts.

Mikrokrystallinsk kvarts


Mikrokrystallinsk kvarts er den andre største utvalg av kvarts. Det kalles også kryptokrystalline eller kalsedon. Denne variasjon brytes videre å omfatte "kornet" og "fibrøs" kvarts, som kan identifiseres under et mikroskop.

Fibrøs kvarts inkluderer varianter som agat, nesten alle slags ugjennomsiktig krystall med bånd rundt det, carnelion, solid og lys oransje, og onyx, en svart og hvit variant av agat.

Flint og jaspis er eksempler på kornet kvarts. Flint er mørk grå, men kan ha røde, gule, brune eller oransje toner. I sin naturlige form er det ganske kjedelig å lete. Jasper er tett og ugjennomsiktig og ser ut som farget flint, men den vokser i ulike miljøer.

Krystall bruksområder


Krystaller har vært i bruk i tusenvis av år. De danner i alle regioner av verden, og brukes til å lage smykker, som en metode for alternativ medisin, og i religiøse ritualer.

Krystaller er fortsatt brukes i dag på samme måte. De vokser i popularitet og er selv sett i moderne medisin som en måte å fremme healing og avslapping. Forskjellige krystaller antas å ha forskjellige typer av energi. Noen moderne utøvere tror at mens det er ingen vitenskapelige bevis for å sikkerhetskopiere dette opp, en pasient som er avslappet og åpen for healing vil ha en bedre restitusjon.