Kjøttetende planter og Rats


Kjøttetende planter og Rats

Britiske botanikere bekreftet eksistensen av en av verdens største kjøttetende planter i 2007. Anleggene, en art av pitcher plante, vokse på Mount Victoria i Palawan, i den sentrale Filippinene. Disse plantene vokse så stor som 30 centimeter, nesten en fot, i diameter, ifølge CNN. En tendril av anlegget skaper en kopp som fylles med vann og fordøyelsesenzymer juice. Det drukner og fordøyer noe byttedyr det feller - inkludert rotter.

Bakgrunn


Kjøttetende planter utvikle seg på steder med dårlig tilførsel av næringsstoffer, som myrer. Disse plantene utvikle evnen til å utlede ernæring, spesielt nitrogen, fra levende byttedyr ved å fange dem og bearbeider sine organer. Venusfluefanger, en av de mest godt kjenner arter av kjøttetende plante, fanger insekter med snap feller. De største arter av Venusfluefanger, en hybrid kalt Dionaea B-52 har opp til 2 1/4-tommers feller. Selv om disse fellene er større enn gjennomsnittet Venusfluefanger tallet, utgjør de ingen trussel for en rotte eller noe annet dyr. Likeledes er det sundew en felles kjøttetende plante som fanger insekter med klebrig duggdråper, for små til å felle enda en baby rotte.

Pitcher planter


Pitcher planter, Nepenthes, vokse i mange steder over hele verden, blant annet i USA. Nepenthes, også kalt apekatt cup, er en type pit felle. De store artene som ble oppdaget på Filippinene går "Nepenthes attenboroughii" til ære for naturhistorie personlighet Sir David Attenborough. Spenser St. John, en britisk oppdagelsesreisende, først rapportert disse store Nepenthes fange rotter i det 19. århundre, ifølge CNN. Selv om gnagere ikke utgjør hoveddelen av de gigantiske pitcher planter 'diett, noen mus og rotter falle i og plantene sluke dem.

Rotte felle


Pitcher plante utstråler nektar på felgen i den fellen å tiltrekke byttedyr. Dens smart utformet kopp har en glatt konsistens som bidrar til å felle insekter og små dyr. De glatte sidene av fellen hindre fanget skapninger fra klatring ut når de faller i fellen. Gropen holder vann og utskiller fordøyelsesenzymer, dooming byttet til fordøyelsen. Store pitcher planter, selv varianter som ikke er like imponerende som Nepenthes attenboroughii, kan vokse bred nok og dyp nok til å fange og fordøye en rat.This kan være den største kjøttetende plante, ifølge den britiske avisen The Telegraph.

Betraktninger


De fleste pitcher planter som selges for hjemmedyrking ikke vokse seg stor nok til å fordøye rotter. Noen hybrider vokser relativt store mugger. Fôring kjøtt som hamburger til en Venusfluefanger eller pitcher plante kan skade anlegget.

Pitcher planter og Venus Flytraps vil vokse innendørs i et surt voksende mix som grov sand og Sphagnum mose. De vil spise insekter og ikke trenger gjødsel fordi de foretrekker en næringsfattig habitat lik deres naturlige vekstforhold. De vil ikke løse en rotte problem, men de gjør effektive prøver for klasserom demonstrasjoner og samtale stykker i huset eller hagen.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler