Hovudside

Urter for å vokse i Wisconsin

by Walther

Urter for å vokse i Wisconsin

Wisconsin voksende sesongen gjennomsnitt mellom 80 og 180 dager i året med moderat til høye temperaturer på sitt høydepunkt, den første frosten vanligvis forekommer i slutten av oktober. To tredjedeler av den årlige nedbøren faller under den voksende månedene, selv om tørre perioder oppstår. En moderat klima, har Wisconsin masse sol og jorden er rik på organisk materiale. Frøplanter kan settes inn etter siste frost rundt midten av mai. Et bredt utvalg av urter trives i Wisconsin.

Dill


Dill (Anethum graveolens) vokser frodig i Wisconsin, drar nytte av den rike jorda. Denne årlige urt gjør best i godt drenert jord og med full sol daglig. Dill trives når plantet nær gjerder og andre vindfang; den lange stilker sette anlegget i fare for skade fra sterk vind. Dette anlegget krever svært lite vedlikehold. Dill blad høstes gjennom hele vekstsesongen og erstattes raskt. Dill frø og blader kan brukes i salater og supper. Når diskformede blomsterhoder helt åpne, samle dem for oljer, eddiker, beising og tørking. Henge opp ned til tørk.

Sitronmelisse


Sitronmelisse (Melissa officinalis) er en produktiv flerårig fra mynte familien med en sterk sitronduft. Dette er en høy plante med god størrelse blader opp til 3 inches som brukes i te, matlaging, salater og som en pust oppfrisker. Sitronmelisse trives i fuktig jord og delvis skygge miljø, selv om det fungerer i full sol, forutsatt at jorda ikke tørker ut. Hyppigere høsting betyr en fyldigere og bushier plante, deretter produsere flere blader. Anlegget er hengt opp ned for tørking og sitron duft fortsatt sterk for potpourris og håndverk.

Echinacea


Echinacea (Echinacea purpurea) er også kjent som solhatt og har både medisinske og miljømessige bruksområder. Den trives i ugunstige klima, kaldt vær og vind, men reagerer negativt på altfor fuktig jord. Godt drenert organisk jord fungerer best med halv eller full sol gjennom dagen. En type echinacea er oftest brukt - E. purpurea. Denne planten vokser til en høyde på opp til 4 meter med solid stengler og krever hyppig luking. Echinacea blomster tiltrekker sommerfugler og bier i hagen din, og skaper en mer fruktbar vekst samlet. Dette anlegget er ansett som en hardfør staude og lett å dyrke.

Lavendel


Lavendel (Lavandula officinalis) er en hardfør plante som trenger minimalt med vedlikehold, god drenering og sol. Lavendel planten vokser ganske høy og blomstrer dukke opp langs pigg som stiger over mørkegrønne bladverket. En produktiv plante, lavendel blomstrer fra tidlig sommer til utover den første frosten. Blomstene er samlet for potpourri, parfymer, såper og stearinlys. Lavendel er lett å vokse og vil fylle plassen det er gitt, sprer seg raskt.