Hovudside

Curling Blader på Apple Trees

by Walther

Curling Blader på Apple Trees

Apple tre bladene kan curling for en rekke årsaker, avhengig av hvor du bor og om treet er ung eller moden. I de bøyde bladene skrumpe og tørke ut.

Stress


Nyplantede epletrær kan utvikle krøllete blader som et tegn på stress. Hvis du oppdager bladene curling, bruning og slippe til bakken, er treet stresset fra transplantere og trolig har rot skade. Vanne epletreet regelmessig og sviske av en fjerdedel av grenene (dette kompenserer for de skadede røtter).

Apple Leafcurling Midge


Gartnere i Washington State og Canada kan oppleve denne pest. Voksen mygg legger egg som klekkes til larver. Den unge larver spiser bladene, som deretter krøller og curl. Bladene kan bli rød eller brun, og vil etter hvert falle. Ifølge Washington State University, er det ingen insektmiddel i dag godkjent for å bekjempe denne pest. De anbefaler å innføre insekter i hagen din som spiser disse myggene, slik som pirat bug.

Rosenrød Apple Aphid


En mer utbredt plage, skjer rosenrød eplebladlus i frukthager fra Ohio til California. Modne bladlus er lilla i fargen og kan lett identifiseres mot kontraster grønne blader. Disse skadedyr spise eple blader, som deretter krølle og kan føre til misfarging. Rosenrød eple aphid befolkningen varierer fra år til år. Behandlingstilbud omfatter hagebruk olje, rovdyr insekter og insektmidler.