Hovudside

Hva Næringsstoffer Har Jord Behov for Tomater å vokse?

by Walther

Hva Næringsstoffer Har Jord Behov for Tomater å vokse?

Å vokse modne, sunne tomater, må gartnere være sikker på å balansere de riktige næringsstoffene i plantenes jord. Ellers tomater vil være mindre og har mindre smak. Ta deg tid til forskning de riktige mengder av næringsstoffer som tomater trenger betyr en verden av forskjell at begge sultne forbrukere og prideful gartnere vil nyte.

Makronæringsstoffer


Tomater, som de fleste andre planter, trenger tre viktigste næringsstoffene du skal utvikle. Disse er nitrogen, fosfor og kalium, og er de næringsstoffer som oftest matet til planter. Nitrogen stimulerer planter for rask vekst, og er en viktig komponent i dannelsen av klorofyll. Fosfor er nødvendig for celledeling. Kalium er nødvendig for enzymreaksjoner i planter, og er nødvendig når karbohydrater blir metabolisert. Alle gjødsel pakker presentere et forhold mellom disse tre makronæringsstoffer, slik at forbrukerne kan se hvor mye av hver er tilgjengelig i pakken. Presentert som en tre-nummer serier som 3-4-0, eller 15-10-4, er tallene i sammenheng med makronæringsstoffer i den rekkefølgen (nitrogen-fosfor-kalium). En mangel vil føre til dårlig avling utvikling og mindre appetittvekkende frukt.

Mikronæringsstoffer


Tomater trenger et minimum av sju andre næringsstoffer og mineraler, i mindre mengder, for å vokse robust og sunn. Siden alle plantene får sine næringsstoffer fra jorda de er plantet i, er utarbeidelsen viktig å gi tomater med riktige mengder. Disse "mikronæringsstoffer" består av kalsium, magnesium, svovel, jern, sink, bor, kobber og. De fleste av disse er nødvendige i meget små mengder. Begge overfôring og sult dine planter av disse sekundære forbindelser vil resultere i svært uønskede effekter.

Jord Typer


Gartnere trenger å vite at å legge gjødsel er bare et lite skritt i fôring tomater sunt og øke avlingene. Tomater trenger dype røtter for å trives, og harde leire jord kan hindre plantene fra å nå dypt nok ned i bakken. Ved å bryte jord og blande inn kompost, kan gartnere fremme sunne røtter. Lignende situasjoner kan skje med sandholdig jord som ikke er i stand til å opprettholde både vann og næringsstoffer. Kompost kan bidra til å forbedre retensjon av næringsstoffer, og legge den avgjørende del av jord, organisk materiale. En balanse av riktige næringsstoffer, pH-nivåer, og vann kan gi sunne og smak tomater med det beste i størrelse, farge og smak.